Decizie radicală după moartea lui Petrică Mîțu Stoian, care a avut loc sâmbăta trecută!

Clinica unde se trata Petrică Mîțu Stoian, închisă pentru două săptămâni din cauza anchetei DSP

Clinica Nera din judeţul Caraş-Severin, acolo unde marele artist a fost tratat, se va închide pentru o perioadă de două săptămâni, pe fondul anchetei declanşate în urma morţii lui Petrică Mîțu Stoian.

Nu se vor mai face deloc internări pentru următoarele 14 zile, timp în care vor avea loc audierile tuturor medicilor care au fost implicaţi şi vor veni şi rezultatele verificărilor DSP (Direcţia de Sănătate Publică), potrivit România TV.

Inspectorii DSP au verificat circuitele din cadrul clinicii medicale şi au vrut să afle dacă au fost respectate toate protocoalele atunci când a fost tratat cunoscutul interpret de muzică populară. Cadrele medicale au fost audiate din nou şi au fost puse să explice tot ceea ce s-a întâmplat în clinică din momentul în care Petrică Mîţu Stoian a ajuns acolo şi până în momentul în care i s-a făcut rău.

După ce raportul DSP va fi făcut public, autorităţile vor anunţa şi dacă vor fi aplicate sancţiuni şi care va fi valoarea acestora. Noi verificări urmează să fie făcute şi la cele două unităţi medicale unde Petrică Mîțu Stoian a ajuns după ce i s-a făcut rău, potrivit InfoCS.ro.

 

Ce au transmis reprezentanţii Clinicii Nera, în urmă cu câteva zile, prin intermediul unui comunicat?

“În urma nefericitului eveniment al decesului maestrului Petrică Mîţu Stoian, dorim să precizăm următoarele: Domnul Petre Mîţu Stoian a sosit la Clinica Nera vineri, 5.11.2021, în jurul amiezii, în vederea recuperării post-Covid, în stare generală bună de sănătate. A fost consultat în cursul după-amiezii.

În cadrul consultaţiei preliminare s-au constatat valori în limite normale ale parametrilor fiziologici pentru a urma o terapie cu oxigen hiperbaric. A urmat procedura de testare la presiune şi oxigen şi s-a stabilit o cură de 15 şedinţe de terapie cu începere de-a doua zi.

Seara a mers la masă, s-a plimbat puţin prin complex şi apoi a mers să se odihnească în camera unde era cazat; starea dumnealui a fost bună pe toată perioada aceasta”, au precizat reprezentanţii clinicii medicale.

Apoi, a doua zi, sâmbătă dimineaţă, artistul s-a simţit rău şi a fost transferat la Spitalul din Oraviţa, pentru ca apoi să ajungă la Reşiţa.

“Spre dimineaţă, medicul a fost chemat pentru hemoptizie; Domnul Petre Mîţu Stoian a fost transportat cu salvarea la CG SP Oraviţa; Acolo a primit tratament cu O2 şi substanţe perfuzabile specifice care a oprit tusea şi hempotizia;

Pacientul s-a simţit bine în tot acest timp, a dorit să se întoarcă la Clinică, dar din prudenţă a acceptat să rămână pentru investigaţii suplimentare. Ulterior a fost trimis la Reşiţa pentru evaluare imagistică.

Clinica a constatat mai târziu că starea domniei sale a continuat să fie una stabilă la SP Reşiţa şi că abia după ora 13.00 starea lui s-a agravat”, mai spun reprezentanţii Clinicii Nera.