Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din România, a explicat că de miercuri, 7 aprilie 2021, se va schimba sistemul de programare pentru vaccinare pe platformă.

Românii își pierd locul rezervat dacă nu confirmă în 24 de ore programarea la vaccin

Gheorghiță a transmis că românii care s-au înscris pe listele de așteptare pentru vaccin vor primi începând de mâine o singură notificare, față de trei câte primeau până acum, legat de ziua și ora când sunt așteptați pentru vaccin. Dacă nu confirmă în 24 de ore că se vor prezenta la programarea pentru imuzare, aceștia își vor pierde locul rezervat și vor fi notificate alte persoane din lista de așteptare.

Mai mult, persoana care nu a confirmat în timp util va trebui să se înscrie din nou pe listă și să aștepte să-i vină din nou rândul pentru vaccinare.

Noi cabinete pentru vaccinare în România

De asemenea, Valeriu Gheorghiţă a mai declarat că numărul de cabinete noi de imunizare cu Moderna va creşte cu încă 12 începând de marţi, ajungând la 86, iar din 13 aprilie vor fi operaţionalizate încă 144 de cabinete noi unde se va administra vaccin Pfizer.

“De astăzi, din 6 aprilie, au fost operaţionalizate 12 cabinete noi de vaccinare cu vaccin de la compania Moderna, aşa încât în momentul de faţă vorbim de aproximativ 86 de centre de vaccinare cu Moderna, care cumulează un total de 103 fluxuri de vaccinare. De asemenea, din data de 13 aprilie vor fi operaţionalizate încă 144 de cabinete noi de vaccinare unde se va aloca vaccin de la compania Pfizer”, a mai spus Valeriu Gheorghiţă, marţi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Şeful CNCAV a precizat că începând de miercuri, 7 aprilie, va creşte capacitatea de vaccinare pe fiecare flux de la 60 de persoane la 90 de persoane în toate centrele de vaccinare unde se distribuie vaccin de la compania Moderna, respectiv de la AstraZeneca, iar în centrele de vaccinare unde se distribuie vaccin de la compania Pfizer, numărul de persoane alocate pe flux creşte la 72 de persoane.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea