În timpul ședinței CExN al PSD, șefii de organizații din Muntenia, Oltenia și Moldova au contestat numirea lui Vasile Dâncu. Noul președinte interimar al Consiliului Național al PSD a fost sprijinit de câțiva președinți de organizații din Ardeal care susțin că această parte a țării au nevoie de un om ca Vasile Dâncu. Deoarece discuțiile în contradictoriu păreau interminabile, totul a fost stabilit print-un vot.

Șeful interimar al PSD a confirmat

„Eu l-am propus pe domnul profesor Vasile Dîncu pentru a prelua interimar funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional. Este normal într-un partid politic să fie opinii diferite, lucru care se întâmplă şi la PSD, există democraţie în interiorul partidului, dar la vot au fost 48 de voturi ‘pentru’ şi un vot ‘împotrivă’”, a spus Marcel Ciolacu, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Marcel Ciolacu a vorbit și despre criticile lansate de Mihai Tudose şi Claudiu Manda.

„Sunt ferm convins că cel mai îndreptăţit, în acest moment, după ce eu l-am susţinut, este domnul Vasile Dîncu să vorbească cu colegii mei care au avut anumite opinii şi să lămurească lucrurile. Sper din tot sufletul să nu pierd absolut niciun coleg”, a completat Ciolacu.

Cine este Vasile Dâncu

Vasile Dâncu este profesor la Facultatea de Sociologie a Universității București. De asemenea, acesta este profesor și la Facultatea de Sociologie și la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca.

Din anul 2005, Dâncu este conducător de doctorat la IOSUD de pe lângă Universitatea București. Din anul 2012 este și membru al Comisiei de Sociologie, Științe Politice și Administrative în cadrul CNATDCU (Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare).

De asemenea, acesta este membru al ESOMAR (European Society for Opinion and Marketing Research), al Societății Sociologilor din România și al Asociației Sociologilor din România.

Trebuie menționat și că din anul 2014 Dâncu este membru al Uniunii Scriitorilor din România.