Primăria Craiova vine cun informații de ultimă oră. Sursa citată anunță o serie de modificări referitoare la locurile de parcare pentru cei care locuiesc la bloc. Mai exact, primăria municipiului a supus consultării publice modificarea regulamentului privind locurile de parcare.

Decizia vine în contextul creşterii necesarului de locuri odată cu creşterea numărului de autoturisme şi construirea de noi locuinţe. Astfel, municipalitatea propune o serie de condiţii privind asigurarea unui număr minim de locuri de parcare, atât pentru instituţiile publice, cât şi pentru investitorii privaţi.

Printre acestea se numără propunerea ca fiecare locuinţă colectivă nou construită să aibă câte două locuri de parcare pentru fiecare apartament. Totodată, moul regulament mai prevede ca locuinţele individuale să aibă un număr minim de locuri de parcare, în funcţie de suprafaţa desfăşurată.

Mai exact, este vorba despre un loc de parcare pentru o suprafaţă de până la 100 m.p. şi 3 locuri de parcare pentru o suprafaţă de peste 250 m.p.

În ceea ce privește situația unităţilor de turism, a locurilor de joacă, a spitalelor, creşelor, căminelor de bătrâni, campusurile universitare, bibliotecile, bisericile, construcţiile comerciale, băncile şi sediile administrative, acestea vor fi obligate să asigure un număr de locuri de parcare, potrivit regulamentului local de urbanism privind dimensionarea numărului de locuri de parcare în funcţie de destinaţia şi dimensiunea investiţiilor din municipiul Craiova.

Ce schimbări face Primăria Craiova 

O altă propunere făcută de primărie, pe lângă cea referitoare la locurile de parcare o reprezintă reducerea impozitului pe clădirile rezidenţiale cu 50%, timp de trei ani consecutivi, dacă proprietarii îşi repară faţadele.

Anunțul a făcut făcut de Lia Olguța Vasilescu, iar potrivit acesteia, propunerea este menţionată în Regulamentul de taxe şi impozite locale, pentru anul 2022, care a fost lansat în dezbatere publică, urmând ca cetăţenii să se pronunţe asupra acestuia, în următoarele 30 de zile.

„Sperăm să beneficieze cât mai mulţi craioveni de această bonificaţie. Este o propunere care avantajează pe toată lumea: cetăţenii vor plăti mai puţin la impozite şi vor avea şi faţadele refăcute, iar, pe de altă parte, comunitatea va beneficia de creşterea calităţii arhitectural-ambientale a clădirilor din oraş”, susţine primarul municipiului Craiova, Lia-Olguţa Vasilescu.

Mai exact, potrivit regulamentului, municipalitatea propune, pentru anul viitor, ca majoritatea taxelor şi impozitelor locale să se păstreze la acelaşi cuantum ca şi în 2021, indexate, însă, conform prevederilor obligatorii ale Codului Fiscal, cu rata inflaţiei comunicată de INS pentru anul 2020, la o valoare de 2,6%.

Totodată, sursa citată mai arată că se păstrează şi în 2022 bonificaţia de 10 la sută pentru cetăţenii care îşi achită integral taxele şi impozitele până la data de 31 martie.