Rezultatul testului COVID 19 se obţine de la unitatea medicală care a prelevat probele şi le-a prelucrat, a precizat vineri Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti într-un comunicat publicat pe site-ul instituţiei.

„Conform Legii nr. 46/2003 privind drepturilor pacientului, acesta are dreptul să obţină buletinul de testare în formă hard sau pe email, la cererea sa expresă”, afirmă sursa citată.

Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti subliniază că „nu este unitate sanitară şi nici laborator de analize, astfel că nu efectuează teste şi nici nu eliberează buletine de analize”.

Medicul Emilian Imbri este de părere că suntem aproape de pragul de alertă

„S-au terminat și concediile, iar lumea nu se mai ferește de testare, pentru că înainte de a pleca în concedii se cam fereau și spuneau: lasă, că poate apuc să plec în concediu și nu mă testez, că, dacă mă găsesc pozitiv, risc să îmi strice concediul. Acum este final de concediu, lumea s-a întors masiv, împreuna cu copiii, au dat unii de alții, bucuria de prin birouri și prin instituții a crescut destul de mult, protecția a scăzut foarte mult, ca atare era de așteptat”, a explicat Emilian Imbri, potrivit ziare.com.

Bilanțul coronavirus pentru 1 octombrie

Pe teritoriul României, au fost confirmate 129.658 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

103.994 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.086 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Totodată, până astăzi, 4.862 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 30.09.2020 (10:00) – 01.10.2020 (10:00) au fost înregistrate 37 de decese (28 bărbați și 9 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Brașov, Caraș-Severin, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Hunedoara, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș și Municipiul București.

Sursă foto: INQUAM/Octav Ganea