Cum functioneaza o aeroterma?

In general, o aeroterma are dimensiuni compacte si este foarte practica. Este un produs ideal pentru incalzirea spatiilor mai mici din casa, pentru ca nu ocupa mult loc. Este prevazuta cu un ventilator si folosita pentru incalzirea suplimentara in anumite incaperi cum ar fi bai, garaje, mansarde. Aeroterma aspira aerul ambiental, il incalzeste si il disperseaza din nou in camera. Prin redistribuirea acestui aer fierbinte in spatiu, incaperea se incalzeste mai usor.

Avantaje aeroterme

Unul din cele mai importante avantaje ale unei aeroterme este portabilitatea. Nu trebuie instalata fix, ci poate fi mutata dintr-un loc in altul, in functie de incaperea unde este nevoie de incalzire suplimentara. 

Un alt beneficiu al aerotermelor este faptul ca au un pret relativ scazut, ceea ce le face dispozitive extrem de populare si accesibile in randul oricui doreste o solutie rapida si eficienta de incalzire. Aerotermele sunt portabile, au o putere mare de incalzire si sunt disponibile in diferite modele. In mare parte sunt complet portabile si suficient de mici pentru a fi usor mutate dintr-o camera in alta sau chiar de acasa la casa de vacanta. 

De cele mai multe ori, oamenii prefera sa se orienteze spre aeroterme pentru incalzirea incaperilor mai mici acum ar fi dormitoare, bai, garaje, garsoniere, camere de camin etc. 

Compacte, usoare si portabile, aerotermele ocupa putin loc

Functioneaza rapid pentru a incalzi spatiul in care sunt asezate. Dintre toate echipamentele de incalzire pentru care ai putea opta, aerotermele sunt cele mai convenabile si mai simplu de folosit. Sunt atat de puternice incat pot sa incalzeasca foarte rapid un spatiu. Cele mai bune din ele pot incalzi o camera pana la 20 de grade, in doar cateva minute, indiferent de temperatura initiala din locatie. Prin urmare, daca vrei sa incalzezi foarte usor un spatiu, cu minim de efort, o aeroterma poate fi cea mai buna solutie. 

Designul aerotermelor este din ce in ce mai eficient, ergonomic si modern

Nu toate aerotermele de pe piata sunt portabile si simple. Exista si modele de putere mai mari, aeroterme din ceramica si chiar aeroterme smart cu functii suplimentare de economisire a energiei. Apoi, noile aeroterme sunt mai eficiente din punct de vedere energetic. 

Prin urmare, indiferent de aeroterma pe care o vei alege, vei putea economisi bani, vei putea incalzi usor un spatiu si il vei putea face mai confortabil. 

Cu toate acestea, aerotermele pot avea si unele dezavantaje. Un punct important de remarcat este ca aerotermele cu ventilatoare pot cauza probleme pentru cei care sufera de alergii, pentru ca distribuie praf in tot spatiul pe care il incalzesc.