Situația este în continuare tensionată în cazul lui Novak Djokovic. Despre ceea ce petrece cu acesta, dar și cine este cu adevărat vinovat pentru tot ce s-a întâmplat a spus Daren Cahill. În opinia fostului antrenor al Simonei Halep, toţi cei implicaţi în cazul Djokovic sunt vinovaţi de situaţie.

Darren Cahill este de părere că de la celebrul jucător de tenis, la federaţia australiană, inclusic la guvernul local şi cel federal – absolut toată lumea este vinovată de situaţia creată în jurul participării liderului ATP la Australian Open. Mai mult chiar, acesta a spus că a fost o mizerie tot ce s-a întâmplat.

„Vina este peste tot aici. A fost o mizerie. Novak, federaţia australiană, guvernul din Victoria, guvernul federal. Ar fi trebuit să fie o regulă dură pentru intrarea în această ţară, având în vedere prin ce au trecut oamenii. Vaccineaza-te si vino sa joci Australian Open sau dacă nu, ne vedem în 2023! Fără spaţiu de mişcare”, a scris Cahill, pe Twitter.

A primit o nouă lovitură

Acesta a arătat că nu este bucuros că lui Djokovic i s-a anulat viza din nou în Australia. Ministrul australian al Imigraţiei, Alex Hawke, a anulat a doua oară viza liderului ATP Novak Djokovic, el precizând că a luat decizia ţinând cont de interesul public.

În aceste condiții, jucătorul de tenis va fi  sâmbătă audiat de poliţia de frontieră, apoi va fi reţinut. Duminică, va urma judecarea, la Curtea Federală, a contestaţiei pe care o va depune faţă de a doua decizie de anulare a vizei de intrare în ţară. Luni, Novak Djokovic ar trebui să joace în primul tur al Australian Open.

Ce riscă Novak Djokovic

Amintim că Novak Djokovic a recunoscut, miercuri, că s-a întâlnit cu un jurnalist când ştia că este infectat cu noul coronavirus, descriind acest fapt drept o „eroare de judecată”. Totuși, Novak Djokovic a afimat că nu ştia că este pozitiv atunci când a premiat copiii de la academia lui din Belgrad, la o zi după data testului său PCR.

Încălcarea regulilor de izolare poate atrage o pedeapsă constând într-o amendă sau chiar în trei ani de închisoare Pe lângă probelele din Australia, celebrul jucător de tenis riscă o pedeapsă constând într-o amendă sau chiar 3 ani de închisoare, după ce a recunoscut că a încălcat regulile cu privire la izolare în perioada în care a fost infectat cu coronavirus, au transmis miercuri avocații din Serbia.

Cât priveşte declaraţia prezentată autorităţilor australiene înainte de sosirea în ţară, referitoare la faptul că nu călătorise în afara Serbiei anterior, aceasta a fost completată greşit de agentul său, a adăugat Novak Djokovic.