„PNL salută faptul că astăzi, în Comisia juridică, după 6 zile avem un raport. Ştim că nu este o lege perfectă, ştim că această lege ne-a arătat pe parcurs o serie de imperfecţiuni.

Am votat legea ştiind că există aceste imperfecţiuni, pentru că PSD a avut grijă să introducă o serie de originalităţi în lege. Acel termen de 48 de ore, posibilitatea contestării în instanţă a măsurii în primele 48 de ore, eliminarea articolului cu privire la carantinarea bunurilor sunt lucruri care în viitor ne vor da mult de furcă.

Una peste alta Guvernul va avea un instrument cu care să acţioneze împotriva virusului”, a afirmat senatorul liberal, Daniel Fenechiu.

Speranța moare ultima

„Sper ca după ce vom depăşi această perioadă electorală vom face acele completări, ca această lege să-şi atingă menirea.(…) Legea se referă şi la alţi agenţi patogeni, nu numai la COVID.

Din păcate, PSD s-a cantonat într-un limbaj strict COVID, a masacrat această lege şi a lipsit de elemente care o făceau mai viabilă, dar lucrurile se pot rezolva”, a mai spus Fenechiu.

Ce spune premierul despre Legea carantinării

Premierul Ludovic Orban a participat miercuri

la plenul Senatului în care se va dezbate proiectul privind carantinarea şi izolarea pentru a susţine acest act normativ.

“Acum am vorbit la telefon şi, în sfârşit, am o veste bună, domnule Arafat, stimaţi colegi: se pare că s-au înţeles în comisie (Comisia juridică – n.r.) şi vor finaliza raportul la lege şi aştept să fiu informat când este convocat plenul (Senatului – n.r.) pentru a participa la plen ca să susţin proiectul de lege”, a anunţat Orban, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern.

Proiectul privind carantinarea şi izolarea se află de mai multe zile în dezbaterea Comisiei juridice a Senatului, şedinţa fiind suspendată de mai multe ori pentru discuţii tehnice şi cu ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, secretarul de stat în MAI Raed Arafat şi ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu.