Cunoscutul muzician și om de televiziune, Dan Bittman, cunoscut ca lider al formației Holograf, a tras luni un semnal de alarmă în ceea ce privește modul în care aleg românii să se protejeze în plină pandemie de coronavirus.

”Nu mă mir să apară lucruri grave

Bittman s-a declarat nemulțumit de măsurile pe care le-au adoptat până acum autoritățile pentru a împiedica răspândirea coronavirusului și a spus că nu este exclus să apară lucruri grave din cauza slabei organizări.

”Eu mă conformez, sunt un tip disciplinat, dar din păcate, degeaba mă conformez pentru că văd ce se întâmplă în rest. Partea de organizare mi se pare foarte slabă și nu mă mir să apară lucruri și mai grave tocmai din această cauză.

Nu e normal să-mi scoți mie armata pe străzi în București și pe la Nădlac să intre cu sacoșele toată lumea care vrea și să plece către Suceava, Botoșani și așa mai departe”, a declarat Dan Bittman, în direct la Antena 3.

”Aici este marea problemă”

”Aici este marea problemă, nu că nu am fi noi disciplinați sau că nu vrem să ne conformăm”, a mai spus Bittman.

Românii care au fost plecați în alte țări pot să se întoarcă în România, mai spune artistul, dar spitalele de campanie trebuie să fie pregătite la graniță pentru a-i prelua și a-i plasa în carantină.

În context, trebuie precizat că nu mai puțin de 270.000 de oameni au intrat în țară numai în ultima lună, dintre care doar câteva mii se află, deocamdată, în carantină. Nu a existat o testare pentru coronavirus, care să îi identifice pe cei potențial infectați, sute de mii de oameni care ar putea transmite COVID-19 fiind răspândiți în acest moment în toată țara.