Acesta a vorbit despre numărul de morți pe care-i va avea România din cauza coronavirusului, dar și câte cazuri grave vor exista.

Potrivit doctorului, vârful epidemiologic ar urma să fie după sărbătorile pascale.

„Probabil undeva după sărbătorile pascale, probabil spre 1 mai ne vom apropia de vârful epidemiologic. Asta o să însemne un număr mare de îmbolnăviri la nivel de zi. Este foarte greu de spus dacă vor fi poate și o mie de cazuri pe zi. Vorbim de îmbolnăvirile cu totul. Va fi o creștere importantă, se va ajunge la un platou și apoi ușor ușor cazurile astea vor fi în scădere. E foarte greu de spus dacă vor fi și cazuri severe într-un procent apropiat de Italia pentru că știți bine că în lume există un procent care variază destul de mult”, a declarat Adrian Marinescu pentru Antena 1.

Vor urma cazuri severe

De asemenea, potrivit doctorului, indiferent de vârstă vor urma cazuri severe în următoarae perioadă.

„Sigur vor fi cazuri severe, sigur vor fi indiferent de vârstă de ordinul sutelor de cazuri grave pe zi. Acum e 2 la sută, atunci poate fi 3 la sută – din 100 de îmbolnăviri 2 sau 3 vor duce la deces. Poate că din 100 – 10 vor însemna forme severe. Dacă facem un calcul și ne gândim că vor fi 1.000 de cazuri pe zi înseamnă că vom putea avea 50 – 100 de cazuri severe care trebuie monitorizate în terapie”, a adăugat doctorul.

În ceea ce privește vârstele care sunt mai predispuse la coronavirus, potrivit doctorului, virusul ucigaș nu ține cont de vârstă.

„Nu există vârstă care să fie ferită total de aceste forme severe de coronavirus.

Dacă ne referim la infectare în general, ea nu ține cont de vârstă sau ține într-o mai mică măsură, persoanele în vârstă se feresc oricum mult mai mult. Cei tineri în continuare din considerente normale sau poate că exagerează uneori ies în continuare foarte des și atunci ne vom aștepta să avem o infectare în România în special în rândul celor tineri”, a completat acesta.