Copreşedintele USR PLUS Dan Barna a declarat, luni, că, în cadrul coaliţiei guvernamentale, s-a convenit modificarea legilor de funcţionare ale Televiziunii şi Radioului Public, astfel încât să existe funcţiile de preşedinte şi director general, care să fie propuşi de Consiliile de administraţie.

“În discuţia de astăzi s-a convenit (…) ca decizie politică, care va fi propusă până săptămâna viitoare de către grupul de lucru ca modificare a legislaţiei, o abordare în care preşedintele şi directorul general să fie membri ai Consiliilor de administraţie, preşedintele, evident, va fi propus de Consiliul de administraţie şi votat de Parlament, alături de Consiliul de Administraţie, directorul general, la rândul său, va fi propus de Consiliul de administraţie”, a afirmat Barna, la Palatul Parlamentului.

USR desființează companiile municipale

Conform unui comunicat al USR-PLUS, companiile municipale au funcţionat ca o primărie paralelă şi trebuie desfiinţate cât mai repede pentru că sunt o gaură neagră pentru bugetul Bucureștiului.

În fiecare lună se plătesc salariile unor şefi care nu fac nimic, chirii pentru sedii inutile, cheltuieli care nu au nicio legătură cu interesul public, arată comunicatul respectiv.

În afară de faptul că sunt inutile şi toacă bani degeaba, aceste companii nu au mai nimic în comun. Fiecare în parte are o situaţie diferită. De exemplu, unele companii dublează direcţii şi servicii din Primărie, altele dublează servicii ce pot fi accesate la preţuri mai bune de pe piaţa liberă, iar altele furnizează utilităţi. Apoi, unele dintre companii au bunuri de folosinţă îndelungată în patrimoniu, altele au imobile şi altele pur şi simplu au risipit banii, transmite USR-PLUS.

Desigur, procesul desfiinţării lor va ţine cont de aceste particularităţi. Evident, activele care pot fi preluate la Primărie sau subordonate şi care sunt necesare, vor fi preluate. Consilierii USR PLUS propun aşadar Consiliul General demararea procedurilor legale pentru desfiinţarea lor de îndată.