Vicepremierul Dan Barna a făcut din nou precizări, miercuri, cu privire la notele de constatare întocmite de către DLAF care l-ar viza şi a precizat că a solicitat oficial să fie informat cu privire la acestea, însă i s-a răspuns că va fi informat ”în termenul legal”.

Barna afirmă că, din media, a primit câteva bucăţi din nota de constatare care l-ar viza şi, potrivit acestor documente, i se reproşează că într-unul dintre proiectele europene, trei dintre formularele pentru recrutarea beneficiarulor nu au fost completate faţă în faţă.

”DLAF este o instituţie administrativă care face verificări referitoare la proiectele europene şi, în măsura în care există neclarităţi sau suspiciuni, acestea trebuie trimse la DNA, instituţia responsabilă de ceea ce înseamnă verificara juristicţională de către statul român”, declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, Dan Barna, transmite news.ro

Acesta afirmă că a cerut să-i fie trimisă nota de constatare de către DLAF şi a primit ieri un răspuns în care i se spune ”cumva ironic” că au primit cererea şi că va primi răspunsul în termenul prevăzut de lege.

Dan Barna: Nu există niciun fel de suspiciune de abuz în serviciu

Dan Barna aprecizat că, din media, a primit câteva documente din nota de constatare care l-ar viza şi din acestea a aflat ce i se reproşează. Vicepremierul a precizat că în proiectele europene era necesă înregistrarea fiecărui beneficiar, a fiecărui grup ţintă şi completarea unor documente.

”Mi se reproşează că pentru trei dintre formulare, sunt câteva zeci de formulare, evident, pentru trei completarea nu s-a făcut faţă în ţaţă, ci au fost completate după finalizarea procesului de recrutare. Confuzia gravă care există în acest material este că se încearcă asimilarea activităţii de recrutare a unor beneficiari cu completarea formală a formularului. O activitate de recrutare presupune mult mai multe elemente, care au fost realizate”, a mai afirmat vicepremierul.

Întrebat dacă a fost chemat la DNA sau dacă a fost înştiinţat în vreun fel de DNA, Barna a afirmat: ”Nu a existat niciun fel de solicitare din partea DNA în ceea ce mă priveşte”.

Vicepremierul susţine că nu există niciun fel de suspiciune de abuz în serviciu în ceea ce-l priveşte.

Sursă foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu