Vicepremierul Dan Barna a declarat, luni, că discuția despre ideea de remaniere este prematură. De asemenea, vicepremierul a precizat că fiecare partid este responsabil de performanţa şi activitatea miniştrilor săi.

„Văd că această întrebare revine. Premierul a fost întrebat de patru ori. (…) În momentul de faţă, avem o coaliţie stabilă şi avem un Guvern care va adopta, prin intermediul Parlamentului, un buget şi vom începe activitatea. Fiecare partid din coaliţie este responsabil de performanţa şi activitatea miniştrilor săi, e prematur să discutăm acum despre orice idee de remaniere, pentru că, haideţi, să avem şi nişte timp să muncim un pic înainte să discutăm de remanieri”, a declarat Dan Barna atunci când a fost întrebat despre anunţul premierului Florin Cîţu privind evaluarea miniștirilor.

Dan Barna: Guvernul are un mandat de reformă pe care ni l-am asumat cu toţii

Vicepremierul a adăugat că Guvernul are un mandat de reformă, asumat de membrii coaliţiei.

„Ştim foarte bine că există multe companii care funcţionează semnificativ sau aproape exclusiv din subvenţii şi că acolo este nevoie de reformă, pentru că ideea aceasta că rostogolim bani publici în găuri negre, am văzut că le-a numit şi premierul, este una care nu poate să fie sustenabilă pe termen lung, pentru că acest Guvern are un mandat de reformă pe care ni l-am asumat cu toţii şi suntem foarte hotărâţi pe linia aceasta”, a susţinut vicepremierul, în legătură cu nemulţumirile exprimate de prim-ministrul Cîţu.

Potrivit lui Barna, companiile statului, indiferent de ce ministere aparţin, au primit solicitarea de a veni cu un program de reformă.

Premierul Florin Cîţu a afirmat sâmbătă că aşteaptă de la membrii Cabinetului „performanţă” şi „eficienţă” şi a precizat că la jumătatea anului va face o evaluare cu „mandatele pe masă”, declarându-se nemulţumit de faptul că unii dintre miniştri optează, în primul rând, pentru subvenţii alocate companiilor cu pierderi, decât pentru investiţii.

„Vom folosi indicatori intermediari şi la jumătatea anului vom face o evaluare în ceea ce priveşte execuţia bugetară, pentru că eu am mai văzut acest film şi în anii precedenţi că ne batem pentru un buget la începutul anului şi execuţia bugetară este dezastruoasă la jumătatea anului”, a explicat Cîţu.