Dacian Cioloș pare să nu fie pe placul colegilor de la Bruxelles. El a pățit un lucru la care nu se aștepta nimeni chiar în clipa în care a început să vorbească, în plenul legislativului european, după alegerea socialistului italian David Sassoli în funcţia de preşedinte al forului.

În timp ce susținea că Renew Europa va propune conferințe pentru viitorul Europei în care „să ne gândim cum putem aduce Europa mai aproape de cetățeni”, nu prin ”negocieri de culise” pe care le-a taxat, mai mulți europarlamentari au izbucnit în râs iar alții au huiduit.

Discursul lui Cioloș a fost întrerupt iar fostul premier nu s-a putut abține să nu le dea și o replică: „Asta o să facem dragi colegi”.

Reacţia europarlamentarilor a venit tocmai pentru că Dacian Cioloş a participat la negocierile de culise pentru funcţiile de la vârful UE, pe care de la tribuna parlamentului le-a condamnat.

Înainte de fi întrerupt, Dacian Cioloș l-a felicitat pe Sassoli și și-a exprimat convingerea că vor lucra foarte bine împreunăi. Totodată, Cioloș a mai precizat că socialistul David Sassoli va avea un partener în grupul pe care în conduce Renew Europe.