Dacian Cioloş a comentat interdicţiile impuse Laurei Codruţa Kovesi ca fiind prea dure, având în vedere că alţi inculpaţi nu au avut aceleaşi condiţii. Liderul PLUS susţine că nimic nu a fost întâmplător în acest caz.

„Nimic nu e coincidenţă în ceea ce se întâmplă cu Laura Codruţa Kovesi. Nu este coincidenţă nici faptul că a ieşit în opoziţiile de frunte în urma interviurilor de selecţie pentru postul de procuror-şef european, nu e coincidenţă, nu e coincidenţă pentru că are în spate o cariera recunsocută şi la nivel inernaţional şi nu e coincidenţă nici ce se întâmplă în ultimele săptămâni pentru a fi împiedicată să ocupe această funcţie”, a declarat Dacian Cioloş, la Digi24.

Rareş Bogdan, declaraţie surprinzătoare despre cazul Kovesi. Ce s-a întâmplat cu fosta şefă DNA

„Eu nu am văzut să se impună astfel de condiţii unor inculpaţi care sunt în fază finală în proces, în justiţie şi unde ar exista un risc să părăsească ţara dacă văd că se îngroaşă gluma şi că riscă să fie condamnaţi. Lor nu li se impun astfel de condiţii şi i se impun Laurei Codruţa Kovesi, care încă nu a fost trimisă în judecată. Care are încă dosarul pe rol, în cercetare”, a mai precizat liderul PLUS.

Cât despre susţinerea pe care o are Laura Codruţa Kovesi din partea oficialilor de la Bruxelles, chiar şi în condiţia controlului judiciar, Dacian Cioloş susţine că asta spune multe despre cum este văzut Guvernul în exterior.

„Arată care e credibiltiatea acestui Guvern în faţa unor oamenilor normali. Asta e credibilitatea Guvernului PSD-ALDE în faţa partenerilor europeni. Or fi toţi corupţi? Toţi au ceva împotriva României, aşa cum vrea domnul Dragnea să credem? Toată lumea este împotriva României, numai el vrea binele României?”, a mai declarat Dacian Cioloş la Digi24.