Ești acasă, ai pulover gros pe tine, ciorapi din lână, o pătură mare peste tine, dar tot îți este frig. Dacă ai frisoane continuu și simți că îți este frig chiar și primăvara, să știi că ai putea suferi de una dintre afecțiunile medicale enumerate mai jos.

Te sfătuim să îți faci analizele medicale periodice dacă îți este frig mereu.

Îți e frig mereu? Poți suferi de o boală gravă, fără să știi

Anemie

Aceasta afecțiune medicală ar purea fi cauza senzației tale continue de frig. Anemia apare când nu avem suficiente globule roșii sănătoase în corp pentru a transporta tot oxigenul de care organismul nostru are nevoie. Persoanele care au anemie se simt mereu obosite, fără energie, amețite și au respirația sacadată. De altfel, acestor oameni le este mereu frig, în special la mâini și la picioare.

Deficiența de vitamina B12

Când avem deficiență de vitamina B12, putem suferi de anemie, ceea ce crește senzația de frig.

Deficența de fier

Dacă nu avem suficient fier în organism, putem face „anemie cu deficit de fier”, ceea ce ne va face să ne fie frig continuu. Deficiența de fier poate fi cauzată de pierderi de sânge, un regim alimentar prost sau din cauză că organismul nostru nu poate absorbi fierul din alimentele pe care le consumăm.

Probleme cu rinichii

Toxinele se pot acumula continuu în organismul nostru când rinichii nu filtrează corect sângele. Astfel temperatura corpului nostru poate scădea drastic și pot apărea și alte probleme de sănătate. De altfel, bolile renale sunt legată de anemie, care ne poate face să ne fie frig chiar și când este cald afară.

Diabet de tip 2

Dacă aveți diabet de tip 2, este posibil să aveți și anemie, probleme cu rinichii și circulația, toate aceste afecțiuni medicale determinând starea de frig continuu.

Răceală obișnuită sau gripă

Când avem gripă diverse organe importante sunt afectate. Ne confruntăm cu febră, nas înfundat, dureri de cap, dureri musculare, tuse seacă, lipsă de energie și, desigur, frisoane.