Cade Guvernul Cîțu? Un nou avertisment a fost lansat de deputatul USR PLUS Emanuel Ungureanu, care l-a atacat în mod direct pe Premier.

Cei de la USR sunt nemulțumiți de tensiunile cu liberalii, care l-ar vrea scos din Guvern pe ministrul Cătălin Drulă.

Cade Guvernul Cîțu? USR PLUS iese la baionetă

Într-o intervenție telefonică la Realitatea Plus, deputatul USR-PLUS Emanuel Ungureanu a vorbit despre o posibilă demitere a premierului Florin Cîțu:

”Eu vă spun că sunt foarte mulți oameni care sunt nemulțumiți de performanța domnului Cîțu. În PNL este concurs de scos Drulă din Guvern și vă spun că dacă iese Drulă o să iasă și USR.

Domnului Cîțu i s-a umflat capul de la putere. Eu am spus că domnul Cîțu nu are capacitatea să se concentreze pe guvernare și asta s-a văzut pentru că a folosit aparatul guvernamental în campania electorală“, a precizat deputatul Emanuel Ungureanu.

Trebuie precizat că pe lista miniştrilor care au fost vehiculați de presă care ar putea fi afectaţi de o posibilă remaniere sunt Cătălin Drulă (pentru că Transporturile sunt dorite de liberali), Claudiu Năsui sau Ciprian Teleman.

A se remania sau a nu se ramania

Până în prezent nu a fost purtată nicio discuţie în Coaliţie despre posibile remanieri, fiind aşteptată trecerea congreselor din cele partide aflate la guvernare.

În mod oficial, Premierul Florin Cîțu neagă astfel de intenții la adresa miniștrilor USR PLUS:

”Nu știu unde s-a discutat despre remaniere. Eu n-am discutat despre remanieri. V-am spus doar că de fiecare dată voi respecta Constituția.

Evaluarea miniștrilor se face în fiecare zi, cu fiecare acțiune a miniștrilor, decizie, HG, Ordonanță, explicație publică, etc”, a afirmat de curând șeful Cabinetului.

Florin Cîțu a mai spus că execuția bugetului va fi un factor în evaluarea miniștrilor.

”În legea bugetului este un articol care spune foarte clar că execuția bugetară deficitară poate duce la reducerea bugetului ministerului respectiv, care poate însemna o bilă neagră”, a mai spus Cîțu, care în această perioadă duce o luptă de uzură în perspectiva Congresului din PNL, în urma căruia speră să devină președintele partidului.

Sursă foto: Facebook, Guvernul României.