Un nou termen de judecată în dosarul Caracal, al patrulea mai exact. Familiile victimelor, Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu, au fost prezente din nou la judecată, față în față cu Gheorghe Dincă, la Tribunalul Olt. Pe lângă semnele de întrebare care continuă să existe în acest caz, au apărut și tensiuni între familiile fetelor dispărute și avocații acestora, transmite Antena 3.

Bunicul Luizei Melencu: A făcut ce a vrut din această ședință

Bunicul Luizei a declarat că se caută în continuare mușamalizarea cazului și este foarte supărat din această cauză. Acesta a spus că în dosar s-au refuzat probe concludente, iar doamna judecător e „depășită de evenimente”.

„Ne așteptam tot timpul la o judecată dreaptă, dar după câte văd, aici sunt anumite interese pe care instituțiile statului caută în continuare să le mușamalizeze. Sunt foarte supărat. Ne așteptam. Asta e valoarea judecătorilor de la Olt. Aici se negociază, ca la piață. Am vrut să zic și eu ceva, iar mie mi s-a refuzat dreptul. Dincă a avut drepturi și a vorbit. A făcut ce a vrut din această ședință. (…) O bătaie de joc. S-au refuzat probe concludente care ar fi trebuit să aibă valoare la acest dosar. Doamna judecătoare să se lase de profesia asta, că nu e de dumneaei. O depășesc evenimentele, problemele. Sau are și ea ordine de la București, ca toți ceilalți, să mușamalizeze acest dosar”, spune bunicul Luizei Melencu.

Acesta a mai precizat că a primit o altă scrisoare de la Gheorghe Dincă, de patru pagini. Conform acestuia, Dincă îi scrie în scrisoare că nu i-a ucis nepoata și ca a fost obligat să-și asume crima. Scrisoarea a fost înmânată judecătorului de caz.

Noul termen în dosarul Caracal, pe 17 februarie

La proces s-a discutat despre încuviințarea probelor. Părțile implicate în dosar au solicitat noi probe: audierea de noi persoane, martori, refacerea expertizelor, însă majoritatea au fost însă respinse de judecătoare.

De asemenea, între avocații celor două familii se pare că există tensiuni tot mai mari. La termenul trecut, avocata familiei Melencu ar fi încercat să dea de înțeles în fața instanței că mama Alexandrei nu ar fi spus tot adevărul când i-a dispărut fata. Avocatul familiei Măceșanu a reacționat imediat și i-a făcut plângere. Aurel Moldovan spune despre avocata Obârșanu că are o atitudine ostilă față de mama Alexandrei.

S-a stabilit că următorul termen în dosarul Caracal va fi pe data de 17 februarie.