Popa Gelu, Bucuresti: „Am citit in nr. 4, in rubrica Esentialul saptamanii un articol: Liebrech&wood lanseaza proiectul Militari Shopping Center. Sunt interesat de inchirierea unui spatiu comercial intr-un astfel de centru comercial. Va rog sa-mi transmiteti un cont de email sau un numar de telefon de la o persoana ce se ocupa de acest proiect”.
Va puteti adresa agentiei imobiliare Eurisko, tel.: 021.313.10.20, claudia.dascalescu@eurisko.ro.

Asandi Costica, comuna Asau, jud. Bacau
Informatii despre emigrare in Australia puteti obtine de la firma de consultanta OzLand Consulting, tel/fax 223.43.49. Adresa Consulatului Australiei la Bucuresti este Bdul Unirii nr. 74, sector 4, tel. 320.98.26. Informatii despre emigrare in Canada puteti obtine de la firma de consultanta Rosenblatt Associates, tel. 231.07.28, fax 231.07.21. Adresa Ambasadei Canadei la Bucuresti este pe Str. Nicolae Iorga nr. 36, sector 1.

Nicolaie Adrian Munteanu. Fundatia Barna si-a incetat pentru moment activitatea in Romania, fapt pentru care nu mai puteti apela la serviciile specialistilor sai. Telefonul firmei Vibrotest este 230.47.07.
Florina Gabriela Ghidiu In Timisoara puteti apela la servicii de recrutare si selectie la firma AIMS HUMAN CAPITAL, tel. 0256-191.008. Articolul cu firmele de recrutare la care faceti referire a fost publicat in revista Capital nr. 42 din 17 octombrie 2002.

Domnului Grigore Doru, Bucuresti: Pentru a opera o asemenea afacere, sfatul nostru este sa va infiintati o microintreprindere. Avantajul unei asemenea formule este de natura fiscala, impozitarea facandu-se la venituri (1,5% pe an), nu la profit. Legat de afacerea in sine, sfaturile depind de natura serviciilor online pe care intentionati sa le oferiti. Principala problema este gasirea clientilor. Desi riscul investitional pentru o asemenea intreprindere este mic, e bine sa va ganditi dinainte pe cine puteti miza. Luati in calcul si costurile curente, precum chirie, Internet, telefon, marketing.

Ungureanu Florin – Sibiu „Cum pot cumpara actiuni ale societatilor cotate la Bursa? Care este suma minima si ce comisioane se percep?” Pentru a cumpara actiuni trebuie sa va adresati unei societati de servicii de investitii financiare (SSIF), fostele societati de valori mobiliare (SVM). Cu aceasta societate veti incheia un contract, si vi se va deschide un cont. Suma minima pentru deschiderea contului difera, fiind de regula de ordinul a cateva milioane de lei. Prin intermediul unui broker va vor fi executate ordinele de cumparare sau vanzare, la un anumit pret, sau la cel al pietei. Comisionul maxim legal, este de 8%, insa de regula acesta este de 2 – 4% pentru cumparare si vanzare de actiuni. In functie de suma investita si de rulajul lunar, comisionul se negociaza. Pentru Sibiu, puteti apela la serviciile oferite de: Active International, telefon 0269/21.62.68; Romcapital
tel.: 0269/21.10.96; Unicapital tel. 0269/21.37.07.