Grecia a arătat recent cum se va face plajă în această vară pe insula Santorini. Modelul, considerat de succes, ar putea fi adoptat și de alte țări în 2020. Cu toate că momentan nu ne putem gândi la vacanțe peste hotare, Grecia a fost mereu una dintre destinațiile favorite ale românilor.

Pregătirile pentru primirea turiștilor sunt deja în toi în Grecia, iar primele măsuri de relaxare au fost implementate deja.  Astfel, pe o plajă din Santorini, au apărut deja primele cabine din plexiglas. care ar trebui să distanțeze turiștii pentru a limita răspândirea coronavirus.

Construcția adăpostește două şezlonguri, o umbrelă şi va avea şi un dispozitiv cu gel dezinfectant.

„Trebuia să găsim o soluţie pentru a-i face pe oameni să se simtă în siguranţă în această vară. Nu putem aştepta după recomandările autorităţilor, trebuie să fim proactivi”, spune administratorul unei plaje, citat de greekreporter.com.

Economia Greciei se bazează în mare măsură pe turism, dar din cauza pandemiei de coronavirus, numeroşi turişti şi-au anulat vacanţele. Deşi, statul elen a început măsurile de relaxare a carantinei, nu este clar când vor fi ridicate şi restricţiile de călătorie.

A început relaxarea măsurilor în Grecia

În prima zi de relaxare a izolării, după şase săptămâni de măsuri restrictive, grecii au mers în număr mare la frizerii şi saloane de coafură, precum şi la primele magazine deschise într-o primă fază: florării, librării, magazine de articole sportive şi de aparatură electronică, unde s-au format cozi.

„Frizeriile, florăriile, librăriile s-au deschis din nou astăzi în cadrul relaxării treptate a măsurilor restrictive impuse în urmă cu şase săptămâni pentru a stopa extinderea coronavirusului”, se arată într-un reportaj al agenţiei Reuters. Autorităţile de poliţie au efectuat controale încă de dimineaţă în autobuze, staţii de metrou etc. pentru a se asigura că pasagerii poartă măşti. Autorităţile fac controale şi în magazine pentru a verifica dacă sunt respectate regulile de distanţare socială. Se preconizează ca şcolile, restaurantele şi barurile să reînceapă să funcţioneze în săptămânile următoare, iar hotelurile din luna iunie.