Starea de sănătate a lui Kate Middleton, după chimioterapie. Detaliile furnizate de Casa Regală britanică

Potrivit relatărilor Yahoo News, Prințul William al Marii Britanii a împărtășit că soția sa, Kate Middleton, se află în prezent sub supravegherea atentă a medicilor și urmează un tratament de chimioterapie preventivă pentru a combate cancerul. El a dezvăluit aceste informații în timpul unei vizite la Spitalul Comunitar St. Mary’s din Marea Britanie, pe 10 mai, în timp ce discuta cu un administrator al spitalului despre starea de sănătate a Ducesei de Cambridge.

„L-am întrebat pe William despre soția lui Kate și el a spus: <<Se simte bine, mulțumesc>>”, a transmis administratorul spitalului, Tracy Smith, reporterilor, conform Associated Press.

Conform unei înregistrări video din 22 martie 2024, Kate Middleton a dezvăluit că se află în „primele etape” ale chimioterapiei preventive, după ce a fost diagnosticată cu cancer. Ea a menționat că diagnosticul a venit după o intervenție chirurgicală abdominală suferită în ianuarie, însă nu a specificat tipul de cancer.

Această veste a fost o lovitură pentru întreaga familie, conform informațiilor furnizate de doctori. Kate Middleton și soțul ei au avut un moment dificil în care au fost nevoiți să le comunice copiilor lor despre boala ei. Prințesa de Wales a mărturisit că acesta a fost cel mai dificil moment. Cu toate acestea, analiza unui editor regal sugerează că veștile sunt acum favorabile.

„După cum vă puteţi imagina, acest lucru a necesitat timp. Mi-a luat timp să mă recuperez după o intervenţie chirurgicală majoră pentru a-mi începe tratamentul. Dar, cel mai important, ne-a luat timp să le explicăm totul lui George, Charlotte şi Louis într-un mod adecvat pentru ei şi să îi asigurăm că voi fi bine”, a spus atunci Kate Middleton.

Ce fel de cancer are Prințesa de Wales

Testele de diagnostic pentru cancer, inclusiv analizele de sânge, scanările și biopsiile, sunt proceduri comune utilizate pentru a identifica prezența bolii. În cazul lui Kate, detalii exacte despre analizele efectuate pentru diagnostic nu sunt disponibile, însă ea a menționat că testele realizate după operație au confirmat prezența cancerului.

O biopsie, o procedură medicală care implică prelevarea unei mostre mici de țesut pentru examinare la microscop, este adesea utilizată pentru a confirma diagnosticul de cancer și pentru a determina tipul și gradul acestuia.

Echipa medicală i-a recomandat lui Kate să urmeze un tratament de chimioterapie preventivă. Chimioterapia este o terapie care folosește medicamente pentru a distruge celulele canceroase. Există diverse tipuri de medicamente chimioterapice, care acționează în moduri diferite, dar toate au ca scop împiedicarea celulelor canceroase să se multiplice și să se răspândească în organism. Kate a declarat că se află în „primele etape” ale acestui tratament.