Cercetătorii israelieni și americani aruncă momba: virusurile gripale și posibil și alte virusuri, ca cel referitor la COVID-19, se pot răspândi odată cu praful din aer. Concluzia a fost desprinsă dintr-un studiu comun al specialiștilor. 

Astfel, se pare că virusurile pot supraviețui și în blana animalelor, suficient cât să poată găsi o altă gazdă pe care să o infecteze. Asta înseamnă că nu sunt depedente de particulele de salivă sau alte secreții emise de oameni, pentru a se transmite de la un organism la altul, potrivit studiului publicat în revista Nature Communications.

Dacă ceea ce tocmai s-a descoperit este adevărat, atunci avem de-a face cu un nou mod de contaminare, chiar și în condiții stricte de igienă.

Potrivit specialiștilor americani și israelieni, în timpul epidemiei din China, mostrele luate din mai multe spitale arătau că cea mai mare concentrație de a virusului era în aerul din încăperile în care personalul medical își dădea jos echipamentul de protecție, ceea ce sugerează că acesta ajungea în aer atunci când echipamentele erau dezbrăcate.

Deocamdată, testele au fost efectuate pe rozătoare, iar cercetătorii nu pot spune cât de ușor se pot infecta oamenii, din cauza particulelor de praf încărcate cu virusuri, dar vor să studieze această posibilitate îngrijorătoare.

Pandemia de coronavirus face victime de peste șase luni de zile pe întreg globul, iar până în prezent un vaccin complet eficient nu a fost descoperit. Totuși, există o serie de teste care au loc, pentru a vedea eficiența acestora.

Pandemia de coronavirus continuă să facă ravagii în România. Cei de la Grupul de Comunicare Strategică au făcut public chiar acum numărul de infectări descoperite în ultimele 24 de ore. De asemenea, vorbim despre o creștere îngrijorătoare a deceselor cauzate de COVID-19.

În ultimele 24 de ore, 1014 persoane au fost descoperite infectate. Până astăzi, 18 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 72.208 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.014 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.