Cum să mănânci pentru a nu te îngrășa de Paști. Carmen Brumă a împărtășit 7 sfaturi importante

Având în vedere să suntem în Săptămâna Mare și au început pregătirile pentru masa de Paște, Carmen Brumă a făcu o postare pe blogul ei prin care le explică fanilor cum ar trebui să mănânce pentru a nu se îngrășa. Ea a subliniat că sărbătorile de orice fel trebuie trăite din plin, dar că nu trebuie să facem exces.

„Personal, cred că sărbătorile de orice fel trebuie trăite din plin, fără habotnicie, excese și orice atitudine care ne face mai mult rău decât bine dar în egală măsură, dacă tu eșți în plin proces de slăbire și ai dat jos deja un număr considerabil de kilograme, ar fi păcat să-ți sabotezi și să-ti anulezi propriul efort de luni de zile”, a scris Carmen Brumă pe blogul ei.

Ce ar trebui să facem

Partenera de viață a lui Mircea Badea a continuat prin a împărtăși internauților câteva sfaturi cu privire la siluetă și cum să și-o păstreze în perioada Paștelui.

„1. Gustă din fiecare la care poftești o singură dată pe zi, dar nu seara;

2. Mănâncă trei mese principale care să conțină preparate cu proteină animală (ouă, friptură, drob, sarmale) și salată din legume proaspete de sezon;

3. Mănâncă deșertul la sfârșitul mesei nu între mese sau în loc de masă astfel încât impactul glicemic să nu fie atât de mare;

4.Între mese e ideal să ai un repaus alimentar ( 3-4 ore) în care să nu ciugulesti;

5. Înainte sau după masă fă mișcare: o ora de plimbare sau mers alert (peste 7000 de pași, ideal peste 10.000);

6. Nu bea mai mult de 3 pahare de alcool pe zi;
7. Paștele durează 3 zile, așa că mănâncă doar în 2 dintre acestea alimente periculoase pentru silueta (cozonac, pască, sarmale, dulciuri, alcool)”, le-a transmis vedeta fanilor.

Meniu special de Paște

Vedeta a decis să le ofere fanilor un meniu special de Paște care îi ajută să nu ia în greutate.

„Mic dejun: 2-3 ouă roșii, drob (pe săturate) roșii, castraveți, o felie de pască; mișcare o oră. Prânz: ciorbă de miel (dacă vă place); 3-5 sarmale (cu 2 linguri de mămăligă sau 2 felii de pâine): o salată verde; 1-2 felii de cozonac sau alte dulciuri la care poftiți mișcare o oră. Cina: friptură de miel (pulpă fără grăsime); salată verde”, le-a mai spus vedeta internauților.

Sursă foto: Dreamstime