Sands Cotai Central are o suprafaţă totală de 1,2 milioane de metri pătraţi, 5.800 de camere de hotel, 20.000 de angajaţi şi spaţii pentru convenţii capabile să găzduiască 50.000 de persoane. "Vom face din Macao un oraş de afaceri, convenţii şi turism de loisir", a declarat directorul general al grupului Sands, Sheldon Adelson.

Macao, fostă colonie portugheză care a revenit Chinei în 1999, este singurul teritoriu chinez unde cazinourile sunt autorizate. În 2011, cele peste 30 de cazinouri de aici au înregistrat o cifră de afaceri de 33,5 miliarde de dolari, în creştere cu 42% în ritm anual, de cinci ori mai mare decât cea a cazinourilor din Las Vegas.

Cu ocazia inaugurării noului cazinou de la Macao, miliardarul american Sheldon Adelson a anunţat că are de gând să investească 35 miliarde de dolari pentru a construi un mini-Las Vegas în Spania. "Vorbim de 12 complexe integrate cu 3.000 de camere fiecare. Un mini-Las Vegas care se va întinde pe o suprafaţă egală cu jumătatea celei din Las Vegas pentru piaţa europeană", a precizat Adelson, unul din cei mai bogaţi oameni din lume cu o avere estimată la 25 miliarde de dolari, potrivit revistei Forbes. Potrivit lui Adelson, grupul Sands este interesat de două zone urbane, Barcelona şi Madrid. Proiectul ar urma să se întindă pe o perioadă de 5-10 ani, iar fiecare din cele 12 staţiuni ar urma să coste între 2,5 şi 3 miliarde de dolari.
<object height="315" width="560"><param name="movie" value="https://www.youtube.com/v/PA8qILgcctQ?version=3&hl=en_US" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><embed src="https://www.youtube.com/v/PA8qILgcctQ?version=3&hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" height="315" width="560"></embed></object>