Conform datelor înregistrate de platforma electronică de tranzacționare MoneyTransfers, în fiecare lună sunt efectuate aproape 27.000 de căutări de locuri de muncă de către absolvenții de școli economice de pe teritoriul european.

Din prelucrarea datelor cu privire la câștigurile cadrelor de conducere din domeniul economic, disponibile pe site-ul companiei GlassDoor, a rezultat o listă a celor mai bine plătite posturi din domeniul financiar în țările studiate.

De precizat că MoneyTransfers au înregistrat date dintr-un total de 31 de țări, nefiind disponibile date pentru Andorra, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Islanda, Malta, Moldova și San Marino. Sumele prezentate corespund câștigurilor medii anuale înregistrate în GlassDoor, joi, 8 octombrie 2020.

Care sunt posturile cel mai bine plătite pe ţări

Potrivit studiului, cel mai bine plătit post, cu o diferență de peste 20.000 de euro față de cea de-a doua poziţie, este cel de partener financiar în Elveția, câștigurile anuale ale unui manager nou-intrat ajungând la 102.506 de euro.

După Elveția, pe locul al doilea se situează postul de auditor financiar în Liechtenstein, cu un salariu de 78.774 de euro, iar pe locul trei se află postul de analist de investiții în Luxemburg, cu un venit mediu anual de 78.459 euro.

Între cele 31 de țări pentru care sunt disponibile date, Grecia ocupă locul 21, cu câștigurile medii anuale ale unui auditor financiar în valoare de 24.090 EUR.

În ceea ce privește clasamentul paneuropean al pozițiilor financiare în raport cu câștigurile, predominante sunt pozițiile de auditor financiar (în 10 țări), analist financiar (în 9 țări) și analist de investiții (în 6 țări).

În afară de Liechtenstein și Grecia, postul de auditor financiar s-a dovedit a fi cel mai bine plătit post în Finlanda, Slovenia, Lituania, Polonia, Cipru, Letonia, Croația și Bulgaria. Dintre aceste țări, Liechtenstein are cele mai mari câștiguri, iar Bulgaria cele mai mici.

Poziția de analist financiar pare a fi cel mai bine plătită funcție executivă în Danemarca, Norvegia, Austria, Suedia, Estonia, Portugalia, Slovacia, Cehia și România. Dintre țările de mai sus, cei mai mulți bani se acordă în Danemarca și cei mai puțini în România.

În ceea ce privește poziția de analist de investiții, cele mai bune salarii se constată, pe lângă Luxemburg, în Olanda, Regatul Unit, Italia, Belgia și Ungaria.

Lista celor mai bine plătiți manageri pe țări este completată cu pozițiile de parteneri financiari în Germania, Franța și Irlanda, urmate de cele de administrator economic în Spania și contabil în Ucraina, conform reporter.gr.