Revoltă fără precedent. Jurnalistul Cristian Tudor Popescu reacționează extrem de dur și folosește cuvinte grele după evenimentele din cursul zilei de joi.

Mai exact gazetarul a reacționat după moartea celebrului actor Alexandru Arșinel, dar și după ce ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a decis să demisioneze din funcție.

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, intitulată „Arta ortului“, Cristian Tudor Popescu, a lansat acuzații cât se poate de dure la adresa fostului ministru, dar și la adresa marelui actor.

Gazetarul amintește de momentul în care Alexandru Arșinel ”s-a legat cu lanțuri” de funcția de director la Teatrul de Revistă, unde, spune acesta ”intenționa să putrezească”.

Alexandru Arșinel ”s-a legat cu lanțuri” de funcția de director de la Teatrul de Revistă

Referitor la ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, CTP îl numește atât pe el cât și pe actorul Arșinel, impostori.

„Ministrul S. Cîmpeanu a fost demisionat din funcție. Maestrul, ba chiar marele maestru, Al. Arșinel a fost demisionat din viață, după ce s-a legat cu lanțuri de scaunul de director la Teatrul de Revistă, în care intenționa să putrezească.

În cazul Cîmpeanu, enunțam un principiu al imposturii. Iată încă unul, inspirat de acest Arșinel: impostura dăinuie, uneori pentru totdeauna. Istoria artelor nu duce lipsă de mucavale perene”, scrie Cristian Tudor Popescu.

În același timp, jurnalistul a adus-o în discuție și pe marea actriță Stela Popescu, care era extrem de apropiată de Alexandru Arșinel. În final, în postarea sa, Cristian Tudor Popescu a făcut referire și la expresia „despre morți numai de bine“, spunând că aceasta este „putrefactă“.

CTP: Expresia ”Despre morți numai de bine” este putrefactă

„În rolul de mort înregistrează așa-zisul comic, care, atârnat în meserie de fusta cu adevărat marii actrițe Stela Popescu, nu făcea să râdă decât curcile, poate cel mai mare succes al carierei sale, comparabil cu cel al vânătorului de rinichi.

Gem ecranele de ode. Există și o artă a ortului popii.

Om muri și om vedea nu e mai puțin adevărat decât om muri și om orbi. Iluzia că moartea și timpul despart grâul de neghină e o iluzie. De unde și putrefacta cugetare «Despre morți numai de bine»“, a mai scris Critian Tudor Popescu pe pagina sa de Facebook.

Amintim faptul că nu este pentru prima oară când CTP îl critică aspru pe marele actor, Alexandru Arșinel.