Procurorii Gabriela Scutea, propunerea pentru conducerea Parchetului General, şi Giorgiana Hosu, propunerea pentru şefia DIICOT, au primit, marţi, aviz negativ din partea CSM (Consiliul Superior al Magistraturii).

“În acest moment nu o să iau nicio hotărâre și în acest moment asigur conducerea și reprezentarea DIICOT. Sunt singura persoană care o poate face”, a spus Giorgiana Hosu după ce a primit aviz negativ din partea Secţiei pentru Procurori a CSM.

Pe de altă parte, Crin Bologa, cel propus să-i ia locul Laurei Codruţa Kovesi ca procuror-şef al DNA, a primit aviz pozitiv din partea Secţiei pentru Procurori a CSM.

Ce urmează să se întâmple în continuare

Ministrul demis al Justiţiei, Cătălin Predoiu, cel care a făcut aceste propuneri, a declarat că refuzul din partea CSM nu vine ca o surpriză pentru el.

Avizul Consiliului Superior al Magistraturii este consultativ. CSM va transmite acum preşedintelui Klaus Iohannis decizia luată faţă de cei trei candidaţi, iar şeful statului va decide dacă îi va numi la conducerea Parchetului General, a DIICOT şi a DNA. Preşedintele poate refuza o singură propunere, motivat, scrie hotnews.ro.