„Decizia noastră în partid de a-l suspenda pe președinte există de mult timp. A fost la un pas de a se face această suspendare când nu a respectat decizia CCR de demitere a doamnei Kovesi. Am identificat șapte lucruri pentru care dânsul este complet vinovat și care pot sta la baza oricărei decizii de suspendare. (…) Intenția a fost inițial de suspendare pentru nerespectarea CCR. Iohannis a avut informații din interiorul PSD și dimineață, când voiam să facem suspendarea, a revocat-o pe Kovesi. Acțiunile care pot sta la baza acestei înalte trădări: Iohannis a făcut acțiuni care au dus la deservicii economice și strategice ale acestei țări, conform Știripesurse.ro.

Informațiile mincinoase spuse la televizor, pe care un președinte nu are voie să le facă, au făcut o stare în interior și în exterior, mințind că nu sunt bani de pensii și salarii, s-a creat o instabilitate economică care a dus la blocaje investiționale. Nimeni nu vrea să vină când un președinte spune astfel de lucruri.

Nu am început cu cea mai gravă: incitarea la schimbarea ordinii constituționale. Iohannis a ieșit permanent în stradă, cere ieșiri în stradă cu atacuri împotriva guvernului. Atacă în permanență premierul și guvernul, personal și prin intermediari cum este Orban.

A blocat în legislativ parlamentul permanent. Atacă orice fel de inițiativă legislativă. Am avut până acum o mulțime de președinți și niciodată, nici măcar Băsescu, nu au atacat cum atacă dânsul orice lege.

Când creezi o instabilitate economică prin declarațiile pe care le faci e motiv de trădare națională.  (…) Nu cred că mai e mare lucru de discutat. Trebuie să ne întâlnim. Trebuie făcut un document după care trebuie demarată urgent această acțiune. (…) O să discutăm cu juriștii acest document, în așa fel încât nimeni să nu îl poată ataca. Va fi prezentat și grupurilor parlamentare și va fi trimis la vot în parlament. Aveam obligația să îl suspendăm de foarte mult timp. A avut informații din interiorul PSD și când am vrut să îl suspendăm, a revocat-o pe Kovesi. Temeiul de nerespectare a deciziilor CCR era suficient pentru a-l suspenda. Domnul Iohannis nu are nicio șansă să mai prindă vreun mandat. Va vedea dânsul iubirea asta de țară pe care crede că o are folosind pârghiile cu Germania, se va vedea naționalismul românesc, care îi va transmite un mesaj anul viitor domnului președinte.”, a declarat Rădulescu.