Cristian Bușoi, singurul eurodeputat român președinte al unei comisii din Parlamentul European, respectiv al Comisiei ITRE, a fost desemnat printre cei mai influenți eurodeputați români. Pe listă, înaintea lui Bușoi se află Dacian Cioloș, liderul grupului Renew Europe în Parlamentul European și Dragoș Pîslaru, co-raportor al Parlamentului European pentru Mecanismul de Redresare și Reziliență de 672,5 miliarde de euro.

Dacian Cioloș (Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate, Renew Europe) este unul dintre cei mai influenți europarlamentari din clasamentul general și președintele grupului Renew Europe. Potrivit VoteWatch Europe, Cioloș este prezentat ca fiind șeful partidului său național din PE, PLUS. În ciuda faptului că este la primul mandat în Parlamentul European, Cioloș are o lungă experiență în politica UE, fiind prim-ministru al României între 2015 și 2017 și comisar pentru agricultură și dezvoltare rurală în cadrul celei de-a doua Comisii Europene conduse de Jose Manuel Barroso (2010-2014).

Despre Dragoș Pîslaru (Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate, Renew Europe), se arată că este membru al Comisiei pentru afaceri economice și monetare, a Comisiei pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale și a Delegației pentru relații cu Japonia. La nivel național, a ocupat funcția de ministru al Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice din 2016 până în ianuarie 2017. Este membru al Partidului Libertate, Unitate și Solidaritate (PLUS) și al familiei politice europene Renew Europe. De asemenea, Pîslaru este unul dintre cei trei co-raportori ai Parlamentului European privind Mecanismul de Redresare și Reziliență al UE, nucleul planului de redresare Next Generation EU de 750 de miliarde de euro.

Cristian Bușoi (Partidul Național Liberal, PPE), aflat în top 3 europarlamentari români cu influență la Bruxelles, este președintele Comisiei pentru industrie, cercetare și energie. Bușoi este considerabil activ în problemele de sănătate publică, deoarece este raportorul Parlamentului European pentru programul de sănătate EU4Health, președintele Intergrupului pentru cancer și este membru al diferitelor alte grupuri de lucru în domeniul sănătății. El este raportor privind dosarele pentru cooperarea științifică și tehnologică cu India și Ucraina și conduce dezbaterile privind revizuirea orientărilor pentru infrastructura energetică transeuropeană.