'Sunt la fel de relaxat şi mulţumit de deciziile pe care le-am luat şi aceste decizii nu se schimbă. Retragerea mea din postura de lider politic a venit din proprie iniţiativă. Nu intenţionez să revin în vâltoarea activităţii publice. (…) Nu mai candidez. Foarte probabil mă retrag. Sunt atât de multe lucruri minunate în afară de politică! Mi-ar plăcea să scriu, s-au adunat multe cărţi necitite. Am împlinit 55 de ani. Nu pot fi numit foarte tânăr. Din punctul de vedere al spaţiului politic, e adevărat că aici vârstele sunt relative. Eu niciodată nu am acţionat în cariera mea politică în ideea de a o duce până la capătul vieţii', a subliniat Antonescu.

Potrivit acestuia, nu există în viaţa politică românească 'tradiţia ca liderii să-şi asume rezultatul unei bătălii'.

'Asistăm la o căutare de vinovaţi, lucru pe care puteam să îl fac şi eu, dar nu am făcut-o. La modul unei analize, alegerile europarlamentare sunt cele cu miza cea mai mică. În conjunctura aceea, rezultatul îmi arăta mie dacă tot ceea ce, în calitate de preşedinte al partidului, am construit în aceşti cinci ani rodeşte şi mai ales dacă PNL are forţa de a se bate mai departe, singur, pentru un proiect politic major. Rezultatul a fost clar şi, chiar dacă nu îmi cerea nimeni asta, eu am făcut-o. De altfel, aş nota faptul că domnul Iohannis, care era prim-vicepreşedinte, a demisionat cu acea ocazie', a detaliat fostul preşedinte al PNL.

Potrivit acestuia, candidatura la preşedinţia României nu a fost un scop în sine.'Nu a fost un scop în sine pentru mine, nicio secundă. La referendumul din 2012 a fost un moment dramatic şi din acest punct de vedere, pentru că nu doar dintr-o interpretare pe care au vrut să o dea unii spuselor mele, dar chiar am vrut să mă retrag şi atunci. A fost, probabil, cel mai dureros moment din viaţa mea politică. În faţa cuiva ca mine, care am crezut mereu în puterea votului, ceea ce s-a întâmplat atunci – sfidarea acestei voinţe, a fost un lucru mult mai dureros decât faptul că revenea domnul Băsescu la Cotroceni. A fost presiune asupra mea din partea multor oameni care pierduseră votul. Avea o logică. A fost presiunea de a nu mă retrage şi nu m-am retras. În continuare nu cred că există dubiu în privinţa a ce a vrut poporul în voinţa lui electorală', a completat Crin Antonescu. AGERPRES