Pe tot parcursul anului 2020, reprezentanții guvernării liberale au dat asigurări că Executivul dorește să majoreze punctul de pensie așa cum prevede legea.

Ionel Dancă a făcut vineri mai multe precizări legate de momentul când se va ști cu certitudine care va fi creșterea punctului de pensie.

”Ceea ce știm cu siguranță este că pensiile, și Guvernul va face tot posibilul acest lucru, vor crește de la 1 septembrie.

”Va fi o evaluare”

Acest lucru putem să îl știm doar după ce vom avea o analiză a situației economice, financiare și bugetare după primul semestru al anului, în conformitate cu legea responsabilității fiscale.

După o evaluare vom putea spune clar pensionarilor cu cât se poate crește pensia de la 1 septembrie”, a declarat Ionel Dancă, șeful Cancelariei Premierului, la România TV.

Și ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat recent că ministrul Finanţelor trebuie să prezinte mai întâi situaţia încasărilor la buget şi, ”dacă se impune o comunicare publică în noile repere, bineînţeles că Guvernul o va face”.

”În ceea ce mă priveşte, sunt în echipa guvernamentală cea care susţine – şi nu am o opoziţie de partea cealaltă, ci toţi colegii mei sunt conştienţi – susţine necesitatea creşterii pensiilor.

”Premierul este interesat de subiect”

Premierul este direct interesat de acest subiect şi a făcut şi declaraţii publice pe temă.

Rămâne ca ministrul Finanţelor, aşa cum s-a angajat, să prezinte această situaţie a încasărilor la buget, respectiv a situaţiei pe care o avem la finalul acestei pandemii şi, dacă se impune o comunicare publică în noile repere, bineînţeles că Guvernul o va face.

Eu, personal, nu doresc să alimentez o stare de tensiune în populaţie, aruncând opinii, păreri, gânduri despre cum ar trebui să fie”, a spus Violeta Alexandru.