Scandal imens pe scena politică autohtonă cu milioane de români prinși la mijloc. Cei de la PSD au dat o lege prin care milioane de oameni vor avea pensiile mărite cu 40% din luna septembrie.

Pensiile românilor, în pericol

Cei de la PNL au spus că acestea vor fi mărite, dar pandemia de coronavirus le-a dat planurile peste cap. Unul dintre liderii partidului a detonat bomba în direct la România TV. Deputatul Dan Vâlceanu a spus adevărul. Liberalii nu vor putea majora pensiile cu 40 de procente, ci doar cu 10.

”Eu cred că procentul avansat de domnul Stolojan, de 10%, este unul realist. Anul ăsta, majorarea pensiilor cu 40% este foarte dificilă. Nu a adus PNL coronavirusul și criza economică în România.”, a spus Dan Vâlceanu, la România TV.

Și premierul Ludovic Orban a lăsat să se înțeleagă că pensiile nu vor fi majorate cu 40%. El a declarat că Guvernul doreşte creşterea pensiilor, dar urmăreşte „cu mare atenţie evoluţia economiei”, pentru a lua cele mai bune decizii.

„Guvernul are ca obiectiv creşterea pensiilor. Sigur că urmărim cu mare atenţie evoluţia economiei. La şase luni, în conformitate cu Legea responsabilităţii fiscal-bugetare, Ministerul Finanţelor şi Guvernul trebuie să prezinte un raport privind evoluţia economiei şi a bugetului.

De asemenea, ne vom baza pe prognozele realizate de Comisia Naţională de Prognoză şi pe prognozele partenerilor noştri, astfel încât să luăm cele mai bune decizii, iar creşterea pensiilor să ducă la îmbunătăţirea vieţii părinţilor şi bunicilor noştri, dar în acelaşi timp să şi putem garanta plata pensiilor crescute”, a arătat prim-ministrul, în cadrul unei declaraţii de presă susţinute cu ocazia unei vizite la Uzina Dacia de la Mioveni.