Mai exact, din perspectiva PSD, pensiile speciale trebuie impozitate, deoarece multe ele „au nişte valori de neimaginat”.

„Discuţia cu privire la pensiile speciale este destul de clară din perspectiva PSD, aceste pensii trebuie impozitate. Multe dintre aceste pensii au nişte valori de neimaginat şi atunci trebuie restabilită o anumită echitate socială. Au fost două căi pentru a restabili această echitate socială: una prin acest proiect de act normativ promovat de PNL şi a doua cale, supraimpozitarea, aşa cum a promovat PSD.

Prima cale a fost declarată neconstituţională, urmează a doua cale, este deja în Parlament un proiect de lege cu supraimpozitarea şi acest proiect al PSD are avantajul că el se referă la toate pensiile în plată şi nu doar la pensiile viitoare, aşa cum era în proiectul PNL”, a afirmat Cazanciuc, pentru Agerpres.

PNL va susține PSD?

Totodată, acesta s-a declarat încrezător că parlamentarii PNL vor susţine acest proiect al PSD, pentru că au promovat ideea „de a restabili echitatea socială”.

„Nici PNL nu a fost de acord cu menţinerea unor pensii uriaşe în sistemul public şi atunci, probabil, sper, să voteze acest proiect de act normativ, pentru că altă cale în momentul de faţă nu mai există”, a adăugat Cazanciuc.