Mihai Rotaru vrea să vândă Universitatea Craiova

Mihai Rotaru, finanțatorul echipei Universitatea Craiova, este pregătit să vândă echipa la care este implicat de mai bine de zece ani.

Omul de afaceri și-a exprimat dorința de a se retrage de la conducerea echipei încă din vara anului trecut. Însă până în prezent nu a găsit un cumpărător potrivit pentru echipă.

Cu toate acestea, Rotaru și-ar dori să rămână implicat în echipă în calitate de sponsor și este dispus să ofere între 500.000 și un milion de euro pe sezon.

Finanțatorul afirmă că este dispus să cedeze echipa „în secunda doi” în cazul în care va găsi pe cineva interesat să preia Universitatea Craiova.

„În secunda doi o dau. Și dau și 500.000 de euro sau un milion pe an, ca sponsorizare”, a anunțat Mihai Rotaru, la Digi Sport.

În acest moment, Universitatea Craiova este calificată în sferturile Cupei României. Acolo unde va întâlni echipa Oțelul Galați. Însă în campionat se află doar pe locul cinci. Craiova lui Rotaru era considerată drept o candidată serioasă la titlu la începutul acestui sezon.

Echipa olteană acumulează 39 de puncte și se află la o distanță de 16 puncte față de liderul FCSB, echivalentul a opt puncte în faza play-off.

De când Mihai Rotaru este implicat la Universitatea Craiova, echipa a reușit să câștige două Cupe ale României și o Supercupă.

Marius Șumudică ar putea fi adus la Craiova

Altfel, momentele mai puțin bune pe care le traversează echipa din Bănie au dat naștere la speculații din partea presei. Se vorbește despre demiterea tehnicianului Ivailo Petev și înlocuirea acestuia cu Marius Șumudică, antrenorul lui Gaziantep. Nici Șumudică nu o duce mai bine în Turcia.

Și totuși, Mihai Rotaru susține că nu se pune problema înlocuirii antrenorului bulgar. El a spus că Universitatea Craiova caută soluții pentru a trece peste pasa proastă alături de Petev.

„Nu mă ascund ca struţul. Am citit că apropiaţi de la club spun că Şumudică e dorit. Nu poate un apropiat să spună aşa ceva. Este o minciună că Petev nu a fost la antrenament. Aceste minciuni fac un bulgăre care vine peste noi.

Vrem să ieşim din această pasă proastă. Vom face o analiză a aceea ce s-a întâmplat. Podiumul şi Cupa României rămân obiective pentru Universitatea Craiova în acest sezon”, a spus Mihai Rotaru la Digisport.