„Dinamica progresului epidemiei este exponenţială”, a transmis Direcţia Generală de Sănătate din Franţa, potrivit cotidianului Le Figaro.

Trebuie menționat că în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 7.379 de cazuri de coronavirus, în contextuș în care joi fuseseră raportate 6.111, iar miercuri 5.429. De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 20 de decese, astfel că bilanţul epidemic a ajuns la 30.596 de morţi.

Numărul spitalizărilor rămâne „în limite scăzute, dar indicii principali (noi internări şi transferuri la reanimare) sunt în creştere, mai ales în regiunile în care circulaţia virală este intensă”, transmiste Direcţia franceză pentru Sănătate Publică.

Al doilea val de coronavirus în Franța

Conform celor spuse de către un consilier medical guvernamental, un al doilea val al epidemiei de coronavirus ar putea lovi Franţa în luna noiembrie. Anunțul acestuia a fost făcut în contextul în care oraşul Marsilia a înăsprit măsurile anti-COVID.

„Există temeri privind un al doilea val în noiembrie”, a spus la postul de televiziune France 2 profesorul Jean-François Delfraissy, imunolog şi preşedinte al Consiliului ştiinţific care consiliază guvernul în privinţa gestionării epidemiei,

Franţa se află pe locul al şaptelea în lume în ce priveşte numărul deceselor de COVID-19, iar guvernul monitorizează atent cifrele pentru a decide dacă sunt necesare noi restricţii sau măsuri de izolare.

Cel mai recent, la Marsilia programul barurilor şi restaurantelor s-a redus, acestea urmând să fie închise între orele locale 23.00-06.00 (21.00-04.00 GMT).

De asemenea, purtarea măştii de protecţie devine obligatorie între 26 august şi 30 septembrie în toate spaţiile publice deschise din oraş, după ce anterior fusese impusă doar în unele zone.

Ministerul francez al Sănătăţii a raportat marţi 3.304 noi infectări cu coronavirus, considerabil sub bilanţul zilnic consemnat săptămâna trecută, însă se înregistrează o înmulţire a cazurilor în rândul tinerilor.