Autorităţile sanitare au anunţat 55.891 de cazuri noi, precum şi 1.156 de decese din cauza virusului.

În total, s-au înregistrat peste 2,3 milioane de infectări în cea mai mare şi mai populată ţară din America Latină. Cel puţin 85.238 de oameni au murit în legătură cu COVID-19, boala pulmonară provocată de noul coronavirus.

Cel mai fierbinte punct

Brazilia este în prezent unul dintre punctele cele mai fierbinţi ale pandemiei internaţionale de noul coronavirus. Se crede că numărul real al infectărilor ar fi mult mai mare în Brazilia, care are 210 milioane de locuitori, din cauza numărului insuficient al testelor.

Preşedintele brazilian de extremă dreapta, Jair Bolsonaro, a minimalizat iniţial maladia provocată de noul coronavirus numind-o „o mică gripă”, ceea ce a provocat confuzie în rândul populaţiei privind gravitatea bolii.

De asemenea, el nu a dorit să fie luate măsuri de izolare din motive economice şi a refuzat măsurile de protecţie.

Președintele a fost testat pozitiv de trei ori

Preşedintele Bolsonaro a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus cel puţin de trei ori.

Primarul din Sao Paulo a anunţat vineri că marele carnaval din oraş din februarie anul viitor va fi amânat, fără a avansa o nouă dată.

„Atât şcolile de samba, cât şi blocurile (defilările pe stradă) din cadrul carnavalului înţeleg imposibilitatea organizării unui eveniment în februarie viitor”, a declarat primarul Bruno Covas, care a anunţat astfel amânarea celei mai mari sărbători anuale.

Nu a fost stabilită o nouă dată a carnavalului, dar acesta ar putea avea loc „la sfârşitul lunii mai sau începutul lunii iulie” 2021, a adăugat primarul oraşului cu 12 milioane de locuitori.

Carnavalul din Sao Paulo este unul din cele mai importante din Brazilia. Ediţia trecută a atras 120.000 de persoane, care au admirat şcolile de samba de pe Sambodromul Anhembi, în timp ce „blocos”, paradele ce pot fi văzute pe străzi timp de câteva săptămâni, au atras peste 15 milioane de petrecăreţi, conform cifrelor furnizate de edilul oraşului.

Sărbătoarea, care necesită luni de pregătire, este şi prilejul unor profituri financiare substanţiale pentru municipalităţi.