Aproape 500 de pacienţi au decedat din cauza coronavirusului în spitalele din Franţa în ultimele 24 de ore, o nouă creştere record a numărului de la începutul epidemiei, ceea ce creşte bilanţul total la 3.523 de morţi, a anunţat directorul general al Sănătăţii, Jerome Salomon.

22.800 de spitalizați

Numărul total de persoane spitalizate a ajuns la aproape de 22.800, o creştere de 1.749 începând de luni. Printre acestea, un nou flux foarte puternic de cazuri grave în terapie intensivă (457) unde se află în prezent 5.564 de pacienţi.

În urmă cu trei zile, numărul cazurilor de coronavirus depistate în Franţa era de 37.575, ceea ce clasează Hexagonul pe locul șase în lume. Sâmbătă au fost anunțate 319 noi decese, bilanțul total ridicându-se la 2.314.

Strictețe maximă

Franţa a instituit reguli de izolare extrem de stricte pentru a împiedica extinderea pandemiei de coronavirus, deplasările fiind permise numai pentru cumpărături, mers la farmacie, vizite medicale, motive familiale imperioase sau pentru a face sport.

Totodată, guvernul francez a comandat peste un miliard de măşti sanitare, în special din China, pentru a face faţă pandemiei de COVID-19.