Choe Son-hui a spus că SUA trebuie să fie „pregătită să coexiste cu” o Coreeană nucleară. Ea a precizat că este „singura modalitate de a asigura o pace durabilă pe peninsula coreeană”.

Directorul CIA, Mike Pompeo, a avertizat mai devreme că Coreea de Nord va fi probabil capabilă să lovească SUA cu o rachetă nucleară în câteva luni. Coreea de Nord susține că are deja această capacitate.

Pompeo a declarat că Washingtonul încă preferă diplomația și sancțiunile, dar a declarat că forța a rămas o opțiune.

Vorbind la o conferință de la Moscova, Choe a repetat fraza folosită anterior de oficialii nord-coreeni că armele nucleare sunt „o chestiune de viață și de moarte” pentru țară.

La începutul acestui an, ea a declarat că guvernul țării va fi deschis pentru discuții cu SUA, dacă condițiile ar fi corecte.

Dar, vineri, Choe a declarat că Coreea de Nord va lua în considerare punerea în aplicare a așa-numitelor rezoluții ale ONU privind sancțiunile, un act de agresiune și de război.

Întrucât Coreea de Nord și-a intensificat testarea rachetelor la începutul acestui an, sancțiunile împotriva economiei sale s-au intensificat.

Guvernul australian a declarat vineri că a primit o scrisoare din Coreea de Nord, aparent trimisă și în alte țări, cerându-i să se distanțeze de SUA.

Joi, Mike Pompeo a avertizat că expertiza de rachete a Phenianului avansează acum atât de repede încât este greu ca S.U.A să ştie când va reuşi.