Copiii sub 16 ani ar putea fi vaccinați anti-COVID de luna viitoare. Agenția Europeană a Medicamentului urmează să-și dea acordul

Medicul militar Valeriu Gheorghiță a precizat, de la Târgu Mureș, că Agenția Europeană a Medicamentului ar urma să acorde autorizarea pentru vaccinare copiiilor sub 16 ani, luna viitoare.

„Este important să avem autorizarea de la Agenţia Europeană a Medicamentului. Posibil ca în următoarea lună să se acorde această autorizare, moment de la care avem deja suficiente doze şi putem începe fără întârziere acest proces de vaccinare folosind logistica actuală, organizarea actuală. Nu văd un impediment în a avea o activitate continuă care să permită şi accesul acestei grupe de vârstă la vaccinare”, a precizat medicul într-o conferinţă de presă la Târgu Mureş.

Vineri a început maratonul de vaccinare anti-COVID care se numește ”Mureșul se Vaccinează”. Acesta va dura până duminică, 16 mai. În cadrul maratonului vor participa peste 300 de voluntari și vor fi dispuse 3.000 de doze de vaccin Pfizer. Martonul va avea loc la Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş.

Vaccinare coronavirus România

103.233 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, ceea ce ridică numărul total al celor vaccinați cu cel puțin o doză de la începutul campaniei la 3.789.351, a anunțat joi Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Dintre cei vaccinați în ultimele 24 de ore, 39.336 au primit prima doză, iar 63.897 a doua doză.

În continuare, Pfizer este cel mai folosit vaccin – 84.348 de doze din totalul celor 103.233. Restul sunt Moderna și AstraZeneca (circa 7.100 de doze din fiecare) și Johnson&Johnson (4.500 de doze).

În ultimele 24 de ore au fost raportate 80 de reacții adverse.

În total, de la începutul campaniei s-au vaccinat 3.789.351 de persoane, dintre care puțin peste trei milioane au folosit serul de la Pfizer. Numărul total de doze administrate a ajuns la 6.409.083. Media reacțiilor adverse raportate este de 2,4 la mia de vaccinări.