Controverse în Statele Unite legate de un interviu acordat de Donald Trump: liderul de la Casa Albă a ameninţat, marţi, că va face public, înainte de difuzarea sa, un lung interviu televizat. Trump acuză lipsa de imparţialitate a jurnalistei care l-a intervievat, relatează DPA.

Mesajul transmis de preşedintele american pe Twitter indică faptul că interviul cu jurnalista Lesley Stahl, de la emisiunea „60 Minutes” a postului CBS, a ajuns într-o zonă care l-a deranjat pe Trump. CBS a postat, tot pe Twitter, că Trump a întrerupt interviul cu jurnalista, însă nu a oferit detalii despre motivele care au dus la decizia preşedintelui.

Donald Trump a acuzat deseori presa din Statele Unite că este imparţială cu el, însă difuzarea acestui interviu înainte de transmiterea sa duminică ar fi un lucru extrem de neobişnuit.

„Îmi face plăcere să vă informez că, de dragul acurateţii în relatări, iau în considerare să postez interviul meu cu Lesley Stahl de la ’60 Minutes’ ÎNAINTE DE ORA DE DIFUZARE!”, a scris Trump în postarea sa de pe Twitter.

„Voi face asta pentru ca toată lumea să vadă puţin ce înseamnă un interviu FALS şi PĂRTINITOR”, a adăugat preşedintele american.

Într-o postare separată, Trump a mai spus că interviul este o „intruziune electorală groaznică”.

Anterior marţi, Trump a postat pe Twitter un scurt video din culise cu Lesley Stahl, despre care a spus că a fost făcut după înregistrarea interviului la Casa Albă, şi a observat că ea nu poartă mască.

Preşedintele a desconsiderat purtatul măştii şi a promovat afirmaţii false despre eficienţa măştilor în prevenirea răspândirii coronavirusului, reaminteşte DPA.