În urma apelului lansat de către premierul Ludovic Orban, polițiștii au trecut la treabă dis de dimineață. Aceștia au început prin a amenda un șofer de maxi-taxi care, deși avea pasageri, nu purta masca de protecție. Mai mult decât atât, același șofer a fost descoperit că nu elibera bilete călătorilor și că circula fără licență de traseu. Acesta a primit o amendă de 500 de lei.

Ulterior, polițiștii au mai descoperit 11 persoane care nu purtau masca de protecție. Reamintim că purtatul acesteia este obligatoriu în mijloacele de transport în comun dar și în aer liber dacă în orașul respectiv are o rată a infectării de 1,5  la mia de locuitori.

Controalele vor continua

Este bine să purtați masca de protecție dacă intenționați să mergeți cu transportul în comun sau dacă sunteți șoferi și aveți pasageri deoarece astfel de acțiuni vor avea loc și în perioada următoare. Așa cum am menționat anterior, lipsa acesteia vă poate aduce o amendă în valoare de 500 de lei.

Trebuie menționat că în mijloacele de transport în comun, rata de transmitere a coronavirusului este foarte ridicată.

Coronavirus 3 noiembrie

Până astăzi, 3 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 258.437 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

181.175 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 7.733 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 7.273 de  persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 02.11.2020 (10:00) – 03.11.2020 (10:00) au fost raportate 120 decese (70 bărbați și 50 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Sursă foto: INQUAM Photos/Sabin Cirstoveanu