Consiliul Concurenței – CC a autorizat tranzacția prin care Prodal 94 SRL intenționează să preia companiile Lipomin SA și Carpatina SA.

Nu există dubii privind compatibilitatea

Prodal 94 SRL are ca obiect principal de activitate producția băuturilor spirtoase. Companiile Lipomin și Carpatina comercializează apă minerală plată și apă minerală carbogazoasă sub brandurile Lipova și Carpatina.

În urma analizei acestei concentrări economice, Consiliul Concurenţei a constatat că operaţiunea notificată nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul CC

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naționale de concurenţă, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.

Consiliul Concurenței este un organism autonom, ce administrează și pune în aplicare Legea concurenței (nr. 21/1996), care are drept scop protecția, menținerea și stimularea concurenței și a unui mediu concurențial normal, în vederea promovării intereselor consumatorilor.

CC este autoritatea națională în domeniul concurenţei care pune în aplicare şi asigură respectarea prevederilor naţionale, dar şi a celor comunitare de concurenţă.

Autoritate națională

În acelaşi timp, Consiliul Concurenţei are rolul de autoritate naţională de contact în domeniul ajutorului de stat între Comisia Europeană, pe de o parte, şi instituţiile publice, furnizorii şi beneficiarii de ajutor de stat, pe de altă parte.

Activitatea Consiliului Concurenţei se desfăşoară pe două componente principale: una preventivă, de monitorizare a pieţelor şi supraveghere a actorilor de pe aceste pieţe şi una corectivă, menită să restabilească şi să asigure dezvoltarea unui mediu concurenţial normal.