Consilierul medical al președintelui american, vizat într-o investigație criminalistică?

Anthony Fauci este consilierul medical al președintelui din SUA și directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase, o agenție din cadrul Institutului Național de Sănătate (NIH). Potrivit Fox News, acesta a insistat de mai multe ori în fața Senatului, în data de 11 mai 2021, că suma de aproximativ 600.000 de dolari pe care Institutul Național de Sănătate a trimis-o prin-un terț la Institutul de Virologie din Wuhan nu a fost folosită pentru a finanța experimente periculoase.

„Institutul Național de Sănătate nu a finanțat niciodată și nu va finanța studii periculoase la Institutul din Wuhan”, a spus Fauci în fața senatorului Rand Paul. Potrivit sursei menționate, senatorul s-a arătat neîncrezător despre declarația respectivă, susținând astfel că Fauci minte.

Acest lucru s-a întâmplat înainte ca BuzzFeed să scoată la iveală emailurile medicului șef, print-o lege ce vizează libertatea de informare. Informațiile respective au provocat un val de neîncredere asupra veridicității lui Fauci în timpul discursului de la Senat. După ce a citit mail-urile respective, senatorul Rand Paul a devenit și mai încrezător și a spus din nou că „Fauci a mințit”.

Ce informații apar în mailurile respective?

Potrivit sursei menționate, emailurile scoase la iveală de BuzzFeed arată că Fauci a fost avertizat despre posibilitatea unei pandemii în ianuarie 2020 iar virusul conține „caracteristici neobișnuite” care „par proiectate” într-un laborator.

Fox News scrie că secvențele genetice unice care nu pot fi găsite în natură indică faptul că oamenii de știință ar fi putut să manipuleze celulele pentru a face un virus virulent și contagios.

Așadar, în loc să facă aceste informații critice accesibile publicului, Anthony Fauci a făcut opusul. Medicul a numit idea drept conspirație nebună, în contextul în care propriile lui emailuri sugerau că este îngrijorat de o posibilă pandemie creată în laborator. Totodată, sursa menționată punctează că un mesaj vital este redactat fără niciun motiv.

Decizia lui Fauci de a minimiza această teorie pare a fi o acoperire menită să ascundă dovezi incriminatoare ale complicității agenției sale în finanțarea cercetărilor de la Wuhan, potrivit sursei menționate.