Surpriză de mari proporții în Congresul PNL. Au comandat o tonă de mici pentru participanți!

Din acest motiv, s-au pregătit și comercianții de mici din apropiere. Astfel, la o terasă s-a comandat o tonă de mici pentru delegații care vor veni din întreaga țară, conform informațiilor transmise de antena3.ro

Congresul PNL se va desfășura la pavilionul central al Romexpo. De asemenea, peste 200 de cabine de vot au fost amenajate pentru delegații PNL din întreaga țară. Amintim că evenimentul începe la ora 11, iar până la ora 17 va fi știut numele noului președinte al PNL.

5.000 de oameni vor participa în cadrul congresului

Pentru a putea ține Congresul cu 5.000 de participanți pe timp de pandemie, liberalii au amintit un articol din lege unde este permisă organizarea unor evenimente culturale sau concerte, dacă spațiul o permite.

Robert Sighiartău, secretarul general PNL, a declarat că toți participanții vor avea certificate digitale de vaccinare anti-COVID sau test PCR, iar capacitatea spațiului este de 10.000 de persoane. Mai mult, vor fi amenajate trei centre de testare.

Cât va mânca fiecare liberal?

Dacă greutatea medie aproximativă a unui mic este de 80 de grame, iar cantitatea comandată este de o tonă, rezultă circa 12.500 de mici. Astfel, în contextul în care vor fi 5.000 de participanți, fiecare liberal va primi mai puțin de trei mici. Comanda respectivă pare impresionantă la prima vedere, însă porția rezultată din calcul este destul de normală.

Ce se va întâmpla cu congresul PNL?

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a vorbit despre congresul PNL, punctând că „nu s-a dat nicio derogare”.

„Nu s-a dat nicio derogare. Haideţi să fim foarte corecţi cu fraza pe care o folosim. Nu s-au dat derogări. Am fost întrebaţi, am răspuns în baza legii. Legea, adică hotărârile de guvern existente, prevăd situaţia organizaţiilor care organizează întâlniri statutare, cum este o formaţiune politică care organizează o întâlnire. Acelaşi răspuns pe care îl primeşte o formaţiune îl primeşte şi alta care ne întreabă.

Nu s-au făcut derogări şi noi nu dăm avize. Noi doar explicăm legea dacă suntem întrebaţi şi subliniem care sunt măsurile obligatorii care trebuie să fie luate. Ca şi metri pătraţi, ca distanţare, ca respectare de acces dacă trece peste 3 la mie trebuie să se respecte cu certificatul verde şi aşa mai departe. Asta am făcut noi. Nu s-au dat derogări!”, a explicat Raed Arafat.