Este deja a zecea zi de conflict armat între Israel şi militanţii palestinieni din Fâşia Gaza. Avioanele israeliene au efectuat câteva noi sute de raiduri, iar tancurile aflate la graniţă au bombardat ţinte multiple aflate în Gaza. Militanţii islamişti au continuat şi ei să lanseze rachete spre teritoriul Israelului.

Sute de familii îndoliate în Gaza

Niciuna dintre părţi nu pare să asculte apeluri internaţionale care cer încetarea focului în acest conflict care a făcut deja 60 de victime printre copii.

Tancurile israeliene de la graniţa cu Fâşia Gaza au început şi ele să tragă, însă nu au fost precizate ţintele asupra cărora s-a deschis focul. Sutele de raiduri aeriene ce vizau tunelurile folosite de militanţi au distrus şi un bloc de șase etaje, cu biblioteci și centre educaționale care aparținea Universității islamice.

Multe familii din Fâşia Gaza sunt acum îndoliate. O familie plânge după ce o mamă şi patru dintre copiii ei au murit din cauza bombardamentelor, relatează stirileprotv.ro.

Mohammed este fiul cel mare al unei alte familii nevoite să trăiască o viaţă sub zgomotul avioanelor şi al dronelor care lansează proiectile la orice oră din zi sau din noapte. Mohammed și sora sa, Islam, au trebuit să le explice copiilor mai mici de ce vecinii și prietenii lor nu mai sunt printre ei.

Inocenţa pare să fi dispărut din Gaza: cea mică ştie un singur cuvânt în limba engleză şi acela este “bombardament”.

Israel: Toate raidurile îi vizează pe militanţii Hamas şi facilităţile acestora

Sute de familii din Gaza, care nu mai au unde să stea după ce locuinţele le-au fost spulberate de bombardamente, şi-au făcut o casă temporară în sălile de clasă ale unei şcoli finanţate de ONU.

Majoritatea din cele peste 200 de victime ale bombardamentelor din Gaza sunt militanţi Hamas, se apără Israelul. Toate raidurile îi vizează pe aceştia şi facilităţile în care operează. Atacurile sunt precise, pe cât este posibil, iar moartea civililor din Fâşia Gaza este regretabilă, afirmă oficialii israelieni.

Pe de altă parte, şefii diplomaţiei de la nivel european cer încetarea imediată a focului şi a tuturor violenţelor dintre cele două tabere. Germania a promis deja un ajutor umanitar în valoare de 40 de milioane de euro pentru civilii din Fâşia Gaza.

Sursa foto: Dreamstime