Conducerea interimară a PSD a făcut miercuri declarații, la finalul ședinței CEx a partidului.

”Nu poate ministrul Finanțelor să vină să spună că are un deficit bugetar imens, dar să vină cu o lege privind eliminarea taxelor. Undeva nu se leagă. Nu cred că eliminarea supra-accizei va conduce la scăderea prețului la combustibil”, a declarat președintele interimar, Marcel Ciolacu.

”PSD și-a primit plata pentru greșelile pe care le-a făcut, direct de la popor, prin vot. PSD își va onora toate datoriile. Situația financiară a partidului este foarte bună”, a adăugat el.

În acest moment, Niculaie Bădălău nu mai face parte din niciun for central de conducere al partidului. Nu știu ce va face peste un an. Gabriel Oprea nu este membru PSD și cât timp voi fi eu președinte interimar, nu va fi membru al partidului”, a mai spus Ciolacu.

Premieră în Europa

”Viorica Dăncilă este o femeie modestă. Partidul și-a asumat candidatura dânsei și normal că și-a asumat cheltuielile financiare. Nu sunt niște cheltuieli care să depășească imaginabilul”, a adăugat el.

”Să nu aibă intenția de a veni cu asumarea pe bugetul de stat, pentru că este cea mai importantă lege. Dezbaterea e fondul democrației, se face în Parlamentul României. Vom face inițiative legislative să anulăm bugetul de stat. Va fi o premieră în România, cred că în Europa, ca Guvernul să își asume răspunderea. Nu poți să eviți Parlamentul când faci bugetul de stat. Nu și-a permis nimeni până acum, chiar dacă este un guvern minoritar. Dar, România este plină de surprize”, apreciază președintele interimar al PSD.