Potrivit unui comunicat al MApN, din echipă mai fac parte şi personal civil contractual Bianca Andoni – director medical, locotenent-colonelul Andrei Ciprian Vulpe – ofiţer de logistică şi locotenent-colonelul Adrian Ceauşu – ofiţer de stat major.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat luni că a decis, împreună cu ministrul Apărării, ca managementul Spitalului Judeţean Focşani să fie asigurat de cadre militare medicale, pe perioada stării de urgenţă.

Tătaru a criticat faptul că managerul Spitalului Judeţean Focşani s-a autoizolat voluntar într-un hotel, după ce a fost confirmat cu COVID-19. “Eu am avut o obiecţie din acest punct de vedere. Era un manager al unui spital în subordinea Ministerului Sănătăţii. Puteam eu ca ministru al Sănătăţii să fiu anunţat, ca noi, ca şi minister, să putem gestiona această criză. Faptul că a plecat într-o locaţie care nu este unitate medicală este iar o problemă”, a afirmat Nelu Tătaru, citat de Agerpres.

Managerul Spitalului Județean Focșani, Constantin Mândrilă, infectat cu coronavirus, a fost luat duminică cu Poliția și SMURD de la pensiunea unde era cazat și transportat la Secția Boli Infecțioase a Spitalului.