Ultima decizie a autoritătilor din Grecia este de a crere orcărei persoane care vrea să intre pe teritoriul elen un test PCR negativ sau un test COVID-19 rapid negativ. Această măsură va intra în vigoare din data de 10 ianuarie 2022.

Această cerinţă se aplică tuturor călătorilor cu vârsta de 5 ani şi peste care sosesc în Grecia începând de luni de la ora 06:00 (04:00 GMT), indiferent dacă sunt sau nu vaccinaţi, relatează DPA, citată de Agerpres.

Testul PCR negativ nu trebuie să fie mai vechi de 72 de ore, iar testul rapid nu trebuie să fie mai vechi de 24 de ore în momentul sosirii.

Cât vor dura noile condiții de intrare în Grecia

Această reglementare se va aplica iniţial până la 24 ianuarie, a anunţat duminică Autoritatea Aviaţiei Civile şi a Frontierelor Terestre.

De asemenea, călătorii care se îndreaptă spre Grecia trebuie în continuare să completeze formularul de localizare înainte de a începe călătoria. În Grecia, numărul de infecţii cu coronavirus a crescut rapid în ultimele zile. Aproximativ 35.000 de cazuri noi sunt înregistrate în fiecare zi în această ţară cu aproape 11 milioane de locuitori.

Austria întărește restricțiile de intrare în țară

Și Austria înăspreşte condiţiile de acces în ţară cu scopul de a opri răspândirea variantei Omicron. Până la anunţarea unor noi decizii, Ministerul Sănătăţii a stabilit că accesul nu este permis decât persoanelor vaccinate inclusiv cu cea de-a treia doză, sau trecute prin boală. Cei care nu au primit doza booster trebuie să prezinte un test PCR negativ, sau să intre imediat în carantină.

În Austria, decizia a intrat în vigoare din 20 decembrie 2021, după cum au mai anunţat oficialii de la Ministerul Sănătăţii. Persoanele trimise în carantină se pot elibera doar după ce au făcut un test PCR şi pot dovedi că au primit un rezultat negativ.

Exceptate de la aceste reguli sunt femeile însărcinate şi persoanele care nu au fost vaccinate din motive medicale.