Auchan a anunțat că va face concedieri masive pentru a reduce costurile. Așadar, Auchan Retail, divizia de retail a grupului Auchan, au anunțat că concedierilor vor fi făcute de la sediul central și de la serviciile de asistență din Franța. Potrivit acestora ar fi mai mult vorba de plecări voluntare. Auchan are aproximativ 75.000 de angajaţi în Franţa.

Disponibilizarea de personal în masă reprezintă un efect al digitalizării astfel majoritatea oamenilor aleg să își facă mai mult cumpărăturile online și din apropierea casei. Carrefour, rivalul Auchan, are deja un plan pe 5 ani ce vizează reducerea costurilor şi a numărului de locuri de muncă, majorarea investiţiilor în e-commerce, în ideea de a stimula profitul şi veniturile pentru a putea concura cu distribuitorul online Amazon.

Auchan Retail a anunțat în august 2019 că vrea să ajungă la o marjă a profitului operaţional de 6% până în 2022 şi pentru îndeplinirea obiectivului va încerca să facă economii suplimentare de 1,1 miliarde de euro.

Despre Auchan

Auchan este un retailer multinațional francez, cu sediul central la Lille, Franța. Compania este controlată de familia Mulliez ce deține și Leroy Merlin, Decathlon, Norauto, Kiabi, Pimkie și este prezentă în Franța, Italia, Spania, Portugalia, Luxemburg, Polonia, România, Ungaria, Rusia, China și Taiwan. Este al 35-lea angajator din lume cu 354,851 de angajați dintre care 206,000 dețin 5% din companie.

Auchan a intrat în România printr-un parteneriat cu investitori străini și români, care au adus și condus rețeaua Cora. Astfel, în 2005 a fost înființată firma MGV Distri-Hiper în care investitorii dețineau 71% și Auchan 29%. În noiembrie și decembrie 2008, Auchan a cumpărat restul acțiunilor și a devenit singurul propietar.

În România, primul hipermarket Auchan a fost inaugurat la 7 noiembrie 2006, fiind amplasat în cartierul Titan din București. Până în anul 2009, compania a realizat investiții de 400 milioane euro în România.