Elena Iordache, purtătorul de cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt a anunțat că în luna decembrie vor avea loc o serie de concedieri colective la o firmă de fabricare a articolelor de îmbrăcăminte din municipiul Slatina, o firmă din Balş având domeniul de activitate fabricarea autovehiculelor de transport rutier precum şi o firmă de confecţii textile din municipiul Caracal, potrivit Agerpres.

„AJOFM Olt a fost notificată privind disponibilizări colective care ar urma să aibă loc în luna decembrie la trei agenţi economici din Slatina, Caracal şi Balş. Ar urma să fie disponibilizaţi în total 354 de angajaţi. Luna viitoare vom şti exact câte persoane au fost afectate de disponibilizări colective deoarece sunt şi cazuri în care angajatorii renunţă la concedieri colective pentru că reuşesc să găsească noi contracte”, a spus Elena Iordache.

Fabrici închise pe bandă rulantă

Fabrica de componente auto va lăsa 226 angajaţi fără locuri de muncă din cei 240, în Slatina, la o fabrică de confecții textile 96 dintre cei 403 salariaţi vor fi concediați iar în Caracal vor fi disponibilizați 32 de angajaţi din totalul de 35 de la o firmă de confecţii textile.

Potrivit anumitor speculații, se pare că fabrica de componente auto din Balş, unde sunt anunţate cele mai multe concedieri, anul  acesta ar urma să fie închisă, iar angajaţii ar putea să îşi găsească un loc de muncă la Craiova, la fabrica de automobile, aflată la o distanţă de mai puţin de 30 de kilometri.

De asemenea, nu este prima oară când în județul Olt au loc concedieri în masă. În luna ianuarie a acestui an au fost concediați 258 de angajaţi din domeniul construcţiilor. În judeţul Olt rata şomajului este de 5,40%.